Харизанов: Изгладняването води до изпростяване, Мая Манолова е типичният пример

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
11:02 / 22.05.2020
2629
Партия ГЕРБ няма как да бъде разделена, особено по въпрос като намаляването на ДДС за ресторантьорите. Това заяви пред Нова тв Георги Харизанов от Института за дясна политика.

"Когато едно решение се взема на коалиционен съвет и е политическо и под натиск на коалиционния партньор, експертите би трябвало да отстъпят, защото ролята на политиците е друга. Ролята на експертите е да дадат експертно мнение“, коментира той и допълни, че темата се преекспонира.

Той е на мнение, че драмата, която назрява във връзка с решението ще спре много бързо.

Според социолога Кольо Колев обаче напрежението няма да спре, защото този ход ще предизвика искания за подобни мерки към други сектори в икономиката. "В политически аспект ще се зароди напрежение. Всички партии, включително и опозиционните, ще продължават да задават въпроса "Защо на тези, ама не на онези“, коментира Колев.

Той е на мнение, че антикризисните мерки трябва да да в посока държавата не да даде, а да ограничи това, което взема от икономическите субекти. Кольо Колев е на мнение, че Борисов е направил грешка с този ход.

Харизанов обаче е на мнение, че секторът е изключително важен и "носи на гърба си“ още много други – туризъм, хранителна индустрия, лозаро-винарската такава и други. Той определи действията и изявленията на Валери Симеонов като "тънка игра, която цели да постави под въпрос авторитета на премиера Бойко Борисов и да го накара да изпълнява желанията на Патриотите“, но това нямало да се случи.

Опозицията е изключително нелепа и по цял ден се занимава със себе си. Истеричните крясъци на Румен Радев, че задлъжняване, на г-жа Нинова, че  задлъжняваме. Г-жа Мая Манолова пита някакви пари къде са. Получи се много забавно, тъй като в края на същия ден европейският комисар г-н  Валдис Домбровскис  каза, че България е единствената страна, която изпълнява маахстритските критерии. Изгладняването води до изпростяване и г-жа Манолова се превръща във все по-емблематичен пример, а г-жа Нинова просто изчезна, смята Харизанов, завърши анализаторът Георги Харизанов..

Виж коментарите (1)

Още по темата (14907):
22.04.2024 Без починали от коронавирус за последното денонощие
09.04.2024 Лекар: Една майка да откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Доц. Атанас Мангъров: Тези ваксини трябва да бъдат правени безусловно
08.04.2024 Проф. Ива Христова: Заболеваемостта от коклюш се повишава стремително
08.04.2024 Оправдаха Костадин Костадинов за заблуждаващо твърдение през пандемията
08.04.2024 Д-р Бацелова за коклюша: Това заболяване може да продължи седмици наред и крие рискове
Още новини от Национални новини:
Делян Добрев: Всеки път, когато са ме викали в кабинета на Пеевск...
Meteo Balkans: Идват нови валежи. Има риск от наводнения, това мо...
От кои вируси трябва да се пазим тази пролет
Рибарите по морето са много притеснени
Д-р Аспарух Илиев от Берн: Спрете с целуването на бебето и струпв...
Студентски стол в голям наш град стана хит: Предлага салата за 1,...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).