Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Хасан Адемов: Още с юлските пенсии българските пенсионери ще получат увеличения
Автор: Екип Varna24.bg 09:47 / 25.06.2022Коментари (0)1103
© БНТ
Въпреки апокалиптичните приказки на лидери на партии и министри, че Народното събрание умишлено задържа приемането на бюджетите на НЗОК и ДОО, комисията по бюджет и финанси ги прие на второ четене. Това коментира Хасан Адемов от ДПС в предаването "Денят започва" с Георги Любенов. 

"Още с юлските пенсии българските пенсионери ще получат увеличения. Няма да има пенсия, която да не е увеличена, допълни той. Ударното увеличение на максималната пенсия предизвика усещане за несправедливост", обясни д-р Адемов.

"60-те лева COVID добавка влизат в размера на пенсията според предложението на МС. Притеснителното е, че това са пари, в които няма никакъв осигурителен принос, те бяха въведени като ковид мярка. Ние от ДПС предложихме пенсионерите под линията на бедност до края на годината да бъдат подкрепени със 120 лв. Не смятаме, че отиващото си правителство има достатъчно легитимност по този сложен въпрос", каза Адемов.

Усещането за самодостатъчност беше най-големият проблем на коалицията, смята депутатът от ДПС. Идеята е да има дебати, за да се подкрепят най-добрите предложения, допълни още той.

"Да се надяваме, че този бюджет ще бъде в интерес на българските граждани, а не на някоя от политическите партии. Инфлацията води до увеличаване на приходите от една страна, от друга - и пенсионерите участват в това. Големият въпрос е с кои пари се помага. На преден план изниква това, че телевизорът не успя да победи джоба и хладилника, които показват друго", каза още Адемов. 

ДПС има своята ясна и категорична позиция по отношение на предложените от правителството мерки, подчерта д-р Адемов. Според него, те са закъснели и недобре таргетирани. Мантрата, че изцяло инфлацията е пренесена отвън, категорично не отговаря на истината, смята депутатът.

"Тези, които дойдоха на власт започнаха да се обвиняват точно в това, за което дойдоха - нулева толерантност към корупцията", коментира още Адемов.

Той говори и за вота на недоверие срещу правителството на Кирил Петков, който беше успешен.

"Това, което се случи е логичен край на една нелогично структурирана коалиция. Управляващите, благодадение на некадърните си решения, доведоха до това, което се случи. Не толкова опозицията", смята депутатът. Огромните очаквания, с които дойде това управление на власт, на практика не се реализираха, а се превърнаха в разочарования, допълни Адемов.

"Между ДПС и "Възраждане" има коренни ценности различия, така че в никакъв случай не може да се говори за общи действия срещу правителството", категоричен е Адемов. Сатанизирането на един или друг народен представител не води до нищо добро в държавата - така той коментира появата на депутата от ДПС Делян Пеевски на протеста срещу правителството миналата седмица. Според д-р Адемов, през есента най-вероятно ще се стигне до избори, но този парламент може да роди всякакви изненади.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
Интегриран градски транспорт на Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: