Хиляди българи проследиха страхотно авиошоу в "Граф Игнатиево"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:17 / 25.06.2022
937
Хиляди българи проследиха страхотно авиошоу в авиобаза "Граф Игнатиево". Президентът Румен Радев поздрави българските ВВС по повод славната 110-годишнина от първия боен полет.

"Изказвам дълбока признателност към всички мъже и жени със сини пагони за техния висок професионализъм и всеотдайност", заяви президентът Румен Радев пред журналисти на авиобаза "Граф Игнатиево“.

В авиобазата държавният глава и върховен главнокомандващ присъства на открития летателен ден по случай авиационния празник, посветен на 110-годишнината от първия боен полет на българската авиация и 85-годишнината от връчването на бойните знамена на авиационните подразделения.

След пристигането си в авиобазата президентът прие почетния строй. Той участва и в официалното откриване на авиационния празник. Събитието събра хиляди хора, дошли от цялата страна да наблюдават богатата летателна програма и наземния статичен показ на авиационна техника и специално оборудване.

Програмата на авиационния празник включва представяне на елементи от основните мисии и задачи, изпълнявани със самолети МиГ-29, Су-25, C-27J "Spartan“, L-410UVP-E, L-39ZA, PC-9M и вертолети Ми-17, AS-532AL "Cougar“, AS-565 "Panther“ и Bell-206, демонстрация на бойните способности на българските пилоти от състава на Военновъздушните и Военноморските сили.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Справедливост след тежки катастрофи: Ще има ли по-бързо правосъди...
Служебният министър на туризма каза ще има ли поскъпване на шезло...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Моторист е загинал при катастрофа в Лясковец
Служебният здравен министър: Имаме данни за епидемично разпростра...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).