Хората с увреждания са все по-близо до заветната цел след среща с премиера

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
15:56 / 16.06.2018
1718
Хората с увреждания и техните близки са все по-близо до заветната цел – справедливи социални помощи. Това стана възможно след срещата на участниците от палатковия лагер в Бургас с премиера Бойко Борисов, за която Burgas24.bg. съобщи.

Припомняме, че вчера те присъстваха на откриването на четирилентовия път Поморие-Слънчев бряг, за да синтезират исканията си пред министър-председателя. След близо 30-минутен разговор стана ясно, че следващата седмица Борисов ще ги приеме в кабинета си.

 "Чакам ги във вторник или сряда. Кметът на Бургас ще ги доведе в София, за да представят своите предложения", обеща премиерът. След вълната от недоволство и поредицата от протести, това е първият сериозен напредък за хората с увреждания.

"Отделят се огромни средства за здравеопазване, ТЕЛК, инвалидни пенсии, за социални служби, но в крайна сметка те не стигат до хората. Има недоволни. Това са пари на данъкоплатците, те не зависят от мен. Всички са единодушни, че не става въпрос за повече пари, а за по-правилното разходване", заяви Борисов след разговора с представители на палатковия лагер.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Какво ще е работното време по празниците за "Кауфланд", "Лидл", "...
Как работодател заплаши с уволнение свой служител, само защото е ...
По празниците на АМ "Хемус": До 3 май ще е двупосочно движението ...
Варненци: Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния сп...
Георг Георгиев: Родствените връзки на ПП и техните семейни реализ...
Гарантират ти 3 000 лева заплата – няма кандидати


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).