Храним ли се здравословно и къде предпочитаме да ядем, какво казва социологията

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:19 / 04.02.2024
1399
Храним ли се здравословно, къде предпочитаме да ядем и какви вредни, но вкусни изкушения успяваме да изключим от менюто си. Отговорите на тези въпроси в дава социологът от агенция "Блу Пойнт" Юлиян Добрев в ефира на NOVA.

За 90% от анкетираните храненето е много важно. "Все повече българи започват да мислят в посока какво слага на трапезата си и обичат да се хранят у дома", посочва Добрев. Близо 15% (14.6 на сто) винаги носят сготвена вкъщи храна на работното си място, сочат резултатите от изследването.

Възприятието на българина за здравословна храна се свързва основно с плодовете и зеленчуците. Според резултатите от анкетата все по-голям процент от хората у нас започват да мислят и за количествата на храната, която приемат. Според голяма част от населението на България здравословната храна може да бъде вкусна, но все още е скъпа за потребителя. 44% от анкетираните хора все пак спазват режим. 78 на сто от българите не ограничават менюто на децата си.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Лекарите с призив към бременните жени за ваксинация срещу коклюш
Температурите скачат – до 33 градуса днес
Отбелязваме Международния ден на детето с различни събития в цяла...
Загубихме легендарния Тома Томов
Михаела Барокова: 70% от анкетираните родители на деца с аутизъм ...
Пеевски защити българското духовенство, обвини Русия в опит за на...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).