Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Христина Христова: Нинова искаше оставката на Борисов от ефира на БНТ, но я сложиха в един кюп със защитничката му Дариткова
Автор: Георги Кирилов 12:12 / 31.07.2020Коментари (3)1654
©
Слагането в един кюп на една от слугините на статуквото Даниела Дариткова и на партийния лидер на опозицията Корнелия Нинова при обсадата на БНТ е безобразие, възмутено посочва Христина Христова – гл. редактор на електронното списание "Memoria de futurо“/ "Памет за бъдещето“/.

В статията си от "В критичната точка на протеста“ Христова коментира протестите и конкретно ситуацията с напрежението около държавната телевизия на 24 юли късно вечерта когато протестиращи с десен уклон в мисленето блокираха сградата и се заканиха, че няма да пуснат да излязат навън участвалите в предаването "Панорама“ Даниела Дариткова и Корнелия Нинова, докато Бойко Борисов не подаде оставка.

"Само допреди минути двете бяха в студиото на Панорама като непримирими политически противници. Едната – бранеща с физиономията на Майка Тереза своя бос, другата – искаща оставка и изцяло подкрепяща протестите. И в същото време –  отстояваща няколко години грозните напъни на вътрешната си опозиция, която иска да управлява заедно с ГЕРБ, за да яде от баницата. Но не би! Ние, умните и красивите, трябваше да им натрием носовете и на двете кифли, щото ние сме по-по-най! Долу комунистите! Голяма работа, че телевизията на БСП единствена отразява протестите в реално време! Голяма работа, че като отблъснахте левите от площада, се видя колко оредяха редиците ви. И между другото, БСП не е управлявала с ГЕРБ, за разлика от вас. “, гневно отбелязва Христина Христова.

Христова се обръща в материала си към всички "умно-красиви хора“ с уговорката, че самата тя е "десен и умерено консервативен човек“ и подчертава, че държи да спестя заключенията и коментарите, че е "червена“ и "комунистка“ : "Има ли начин да замълчите за малко в социалните мрежи, за една-две седмици примерно, и също така да спрете да гоните с действията си левите хора от протеста? Вече ги изгонихте почти всички“.

Журналистката призовава: "Спрете да заливате социалните мрежи с антикомунистическа пропаганда. Само да ви вметна, че комунизмът отдавна приключи, навярно това сте го пропуснали. Влезте в час. Освен това цялата политическа система в България е производна на бившата комунистическа партия. Включително Костов с неговата криминална приватизация. Включително Борисов. Включително БСП. Всички. Стига сте борили комунизма! Проявете елементарна адекватност. Пък после, ако това е по-силно от вас, пак го борете. Нищо, че комунизмът така и не дойде, остана си прост социализъм. Вчера попаднах на един умно-красив елемент, който нарече шествието на социалистите по Дондуков "сган“. Мислите ли, че на един от вашите лидери Христо Иванов (да, същият, който беше министър в кабинета Борисов-2!) ще му стане приятно, ако види, че наричате майка му "сган“? Ми тя също е комунистка, при това още от едно време, и то активна! Както много от вашите майки и бащи и както много от вас самите, които лично сте натрупали доста "мазнинки“ и благини по време на комунизма. Ще ви копирам и поста на един мой приятел: "Важното е, че комунистите са най-страшни. И през 1992-ра, и през 2022-ра, и през 3044-та. Българската мисия в галактиката Андромеда през 30-ти век сигурно още ще се оглежда дали някой комунистически агент не е попаднал на борда на звездолета.“

Все още имаме шанс да обърнем хода на събитията в наша полза, категорична е Христова, но това може да се случи само ако сме заедно, подчертава тя.

Христина Христова е гл. редактор на Memoria de futurо – Памет за бъдещето - електронно списание за аналитична публицистика, геополитика, антропология, политическа психология и религия. Отстояването на националната идентичност и достойното поведение на България в Европа и света е една от основните идеи в концепцията на този проект, която се разглежда като част от европейските процеси, насочени към опазване на държавния, икономическия, културния и цивилизационния суверенитет на държавите от Стария континент в справедлив за всички геополитичски съюз.



Още по темата: общо новини по темата: 109
23.03.2024 »
23.03.2024 »
23.03.2024 »
23.03.2024 »
13.02.2023 »
11.02.2023 »
предишна страница [ 1/19 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Ами страшно е, защото има такива патки като теб, на които им се дава медийно пространство! Как не разбрахте, че хората скачат срещу статуквото , а там са и твоите Корнелии, Радевци и други кърлежи, опитващи се да яхнат протеста на хората, а те протестират и срещу тях, а не за тях! И е много важно хората да знаят какво и как се е случило последните 30-35 години, кой е извършил прехода, за партийното строителство, за куфарчетата, за приватизацията, за всички кражби извършени от ръководителя на прехода БКП преименували се в БСП, а в последствие и на много други партии, омесили се всички в едно тесто, което не пуска кокала и не вади очи на предшественици!Тая мантра комунизма отдавна приключи ги разправяй на някои в Сибир, там ще ти повярват!
-1
 
 
Ако тази есен има избори в България пак няма да гласувам за да се насерят от яд в гащите дебилния президент Радев БСП Слави Трифонов компания и дебилните дебелокожи протестиращи българи егоисти с егоистично мислене.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Решения на Общински съвет Варна
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Парламентарни избори 2024
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: