Христо Грозев: Нямам информация по каква причина съм обявен за национално издирване

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
21:12 / 05.01.2023
1164
“Към този момент аз също нямам информация по каква причина съм обявен за национално издирване. Обвинението е по отношение на закона против фалшивите новини за армията. Единственият източник, който посочва причината, е държавната агенция РИА Новости. Към този момент нямаме официално потвърждение. Досега нямам отговор защо съм включен в списъка на издирване". Това каза разследващият журналист Христо Грозев на изслушване чрез видеоконферентна връзка в Комисията за контрол над службите за сигурност, предаде БГНЕС.

Грозев обясни, че е получил черен печат през 2016 г. да посещава Русия и каза, че това противоречи на думите на посланик Елеонора Митрофанова, че това е послание да не посещава Русия. За мен България е длъжна да изиска от Русия не само обяснение, но и да бъде казано ясно, че това е недопустима практика не само конкретно към мен, но и към всеки, категоричен е той.

Причините Москва да спре дейността му на журналист, според Грозев са повече от очевидни. "За мен е важно България да покаже, че стои зад правата на българските граждани и журналисти, както и европейските институции да защитят правата на европейските граждани и европейските журналисти", каза още журналистът.

Преди изслушването Даниел Митов от ГЕРБ каза, че санкциите срещу Руската федерация се прилагат частично, предимно пропагандно.

Николай Дренчев попита Митов по каква причина е титулувал Грозев като разследващ журналист. "Не виждам никакви причини да ангажирате НС с някакъв субект, който може да е невинен. По-скоро аз го наричам агент за влияние и медиен спекулант", заяви народният представител от "Възраждане“.

Ивайло Мирчев от "Демократична България“ предложи да се премине директно към изслушването. А Ивайло Чорбов от "Възраждане“ поиска да знае дали Грозев чува дискусията, която се провежда в момента между тях.

Виж коментарите (0)

Още по темата (30):
15.04.2024 Христо Грозев се страхува да се върне в България
03.05.2023 Христо Грозев оспори заповедта си за арест в Русия
27.04.2023 МВнР няма официална информация от Русия за заповедта за арест на Христо
Грозев
24.04.2023 Христо Грозев: Навални е прекарал 270 дни в карцер
21.04.2023 Руското следствие поиска задочен арест на Христо Грозев за "незаконно преминаване на границата"
13.03.2023 Христо Грозев: Има сериозна опасност за живота ми, но не чувствам страх
Още новини от Национални новини:
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Моторист е загинал при катастрофа в Лясковец
Служебният здравен министър: Имаме данни за епидемично разпростра...
Богомил Пешев: Киното създава паралелна реалност и ни дава възмож...
Нинова: Честита Цветница! Нека върбовите клонки внесат в домовете...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).