Христо Иванов: България започва да излиза от ролята на заподозряната като най-корумпирана страна

Автор: Самуил Иванов
Коментари (2)
14:27 / 15.09.2023
1251
България започва да излиза от ролята на заподозряната като най-корумпирана страна. Това заяви съпредседателят на ПП-ДБ Христо Иванов по повод отпадналия механизъм на Европейската комисия, предаде репортер на "Фокус“

"България е под три мониторинга – един от Съвета на Европа и два други от Европейската комисия. Единият в момента отпада, а това е национален успех. Той се дължи на факта, че нашите партньори виждат, че България има способност да следва дневен ред, да си поставя амбициозни приоритети и на база на това да формира управление, което да нормализира политическата обстановка", заяви съпредседателят на ПП-ДБ.

Според него в момента страната ни е получила кредит на доверие от своите партньори, което трябва да се материализира чрез изпълняването на съдебната реформа, промените в антикорупционната комисия, промените в Конституцията.

"Същевременно трябва да разбираме, че тази обстановка е въпрос на кредит, защото тя се дава на ниво заявки. Предстои ни много работа. Предстоят ни промени в Конституцията, които трябва да доведат до избор на Инспекторат към Висшия съдебен съвет и нов главен прокурор, които наистина да са убедителни фигури, защото само тогава и българското общество и нашите партньори ще видят изпълнението на този кредит, който ни се дава", каза още той.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (2)

Още по темата (530):
09.05.2024 Румен Радев: Отварянето на България към Шенген по въздух и море, колкото беше положително, толкова има и отрицателни аспекти
08.05.2024 Вече има 6 случая на изведени деца от страната без съгласието на другия
родител
19.04.2024 Еврокомисарят по вътрешни работи Илва Йохансон посети ГКПП "Аерогара София"
18.04.2024 Еврокомисар Йохансон: Напълно готови сте за Шенген, няма риск България и Румъния да бъдат залети от нелегални мигранти
18.04.2024 Марк Рюте: Неприемливо е България да не е член на Шенген и по суша
18.04.2024 Николай Рашков: Ако полетът ви бъде отменен - ще получите храна и вода, но много шофьори по границите имат ужасни битови условия и никой не се интересува!
Още новини от Национални новини:
Продължават проверките за нелоялни практики при организираните ту...
За първи път у нас бе отслужен молебен за православния здравен сл...
Убийството на Пейо Пеев: И майката Красимира поиска да излезе от ...
Премиерът категоричен: Пенсиите ще бъдат изплатени с увеличение в...
Вътрешният министър Калин Стоянов с подробности за акцията срещу ...
Прокуратурата е съгласна Васил Божков да е на свобода срещу гаран...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).