Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Христо Иванов: Нови избори в България може да бъдат спечелени от Путин
Автор: Екип Varna24.bg 10:52 / 15.04.2022Коментари (0)911
©
Призив за съгласие между партиите в парламента, за да продължи съдебната реформа и да се приемат поправки в Конституцията, отправи от парламентарната трибуна лидерът на "Да, България" Христо Иванов. Не можем да си позволим нови парламентарни избори, които да бъдат спечелени от Путин, заяви той от трибуната на Народното събрание съпредседателят на ДБ Христо Иванов.

Той направи това на старта на дебатите в пленарна зала за избор на гуверньор на БНБ. След отказа на Андрей Гюров от ПП да участва в надпреварата единственият кандидат за поста е шефът на Бюджетната комисия в НС Любомир Каримански (ИТН).

Той каза също, че България и светът се намират в безпрецедентна ситуация и никога не е било толкова сложно политически, геополитически, икономически. 

Думите му дойдоха в отговор на декларация на лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов, който за пореден път поиска оставка на правителството и нови парламентарни избори. Костадинов каза също, че управляващите у нас никога не са изричали толкова лъжи за толкова кратко време.  

Изказването му дойде преди важно гласуване, което създава напрежение в управляващата коалиция – избирането на нова шеф на БНБ.

Иванов се обърна към опозицията. Нека заедно да разработим общ проект за промени в конституцията, за да направим следващата стъпка за нормализиране на политическия живот, каза той. Само допреди по-малко от месец Демократична България отказваше да разговаря с опозицията в парламента и лепеше етикети на ГЕРБ, ДПС и "Възраждане".

Смисълът на това управление е особено важен, за да ни обединява. Предлагам да продължим по линия на съдебната реформа, обърна се Иванов към управляващото мнозинство.

Трябва са намерим съгласие да реформираме съдебната система, категоричен бе съпредседателят на ДБ. Той даде за пример гласуваното в четвъртък закриване на спецправосъдието и напомни отново аргументите но управляващите защо е трябвало да бъде направено това.

Политическата система не трябва да бъде прибежище на хора, които се крият зад имунитета от правосъдието, категоричен бе Иванов.

Следващите важни стъпки пред коалицията били да реформира КПКОНПИ.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: