Христо Иванов: Нови избори в България може да бъдат спечелени от Путин

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:52 / 15.04.2022
945
Призив за съгласие между партиите в парламента, за да продължи съдебната реформа и да се приемат поправки в Конституцията, отправи от парламентарната трибуна лидерът на "Да, България" Христо Иванов. Не можем да си позволим нови парламентарни избори, които да бъдат спечелени от Путин, заяви той от трибуната на Народното събрание съпредседателят на ДБ Христо Иванов.

Той направи това на старта на дебатите в пленарна зала за избор на гуверньор на БНБ. След отказа на Андрей Гюров от ПП да участва в надпреварата единственият кандидат за поста е шефът на Бюджетната комисия в НС Любомир Каримански (ИТН).

Той каза също, че България и светът се намират в безпрецедентна ситуация и никога не е било толкова сложно политически, геополитически, икономически. 

Думите му дойдоха в отговор на декларация на лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов, който за пореден път поиска оставка на правителството и нови парламентарни избори. Костадинов каза също, че управляващите у нас никога не са изричали толкова лъжи за толкова кратко време.  

Изказването му дойде преди важно гласуване, което създава напрежение в управляващата коалиция – избирането на нова шеф на БНБ.

Иванов се обърна към опозицията. Нека заедно да разработим общ проект за промени в конституцията, за да направим следващата стъпка за нормализиране на политическия живот, каза той. Само допреди по-малко от месец Демократична България отказваше да разговаря с опозицията в парламента и лепеше етикети на ГЕРБ, ДПС и "Възраждане".

Смисълът на това управление е особено важен, за да ни обединява. Предлагам да продължим по линия на съдебната реформа, обърна се Иванов към управляващото мнозинство.

Трябва са намерим съгласие да реформираме съдебната система, категоричен бе съпредседателят на ДБ. Той даде за пример гласуваното в четвъртък закриване на спецправосъдието и напомни отново аргументите но управляващите защо е трябвало да бъде направено това.

Политическата система не трябва да бъде прибежище на хора, които се крият зад имунитета от правосъдието, категоричен бе Иванов.

Следващите важни стъпки пред коалицията били да реформира КПКОНПИ.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Моторист е загинал при катастрофа в Лясковец
Служебният здравен министър: Имаме данни за епидемично разпростра...
Богомил Пешев: Киното създава паралелна реалност и ни дава възмож...
Нинова: Честита Цветница! Нека върбовите клонки внесат в домовете...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).