Христо Иванов в Бургас: Държавата си затваря очите за плажа в "Росенец"

Автор: Гено Петров
Коментари (11)
11:07 / 04.08.2020
1267
Пресконференция на тема “Един месец след Росенец - какво не свършиха институциите и какво трябва да се направи" даде лидерът на “Да, България!" и съпредседател на “Демократична България" Христо Иванов  пред Община Бургас. В пресконференцията участваха също Ивайло Мирчев, член на ИС на “Да, България!" и Димитър Найденов, общински съветник от групата на “Демократична България" в Общински съвет - Бургас.

"Научихме, че отново пътят към плажа на "Росенец" е блокиран. Трябва да се разреши достъпа на гражданите до него. Днес ще отидем отново там. Министерството на регионалното развитие се изненада, че там има плаж. Казусът е прехвърлен на Министерство на туризма, което не е могло да стигне до там. Също заради тази ограда. Пуснали сме сигнал и до кмета. Това не е единствената сграда в България с незаконни елеменит. Този казус е емблематичен", каза Иванов

"Става дума за едно лице (почетният председател на ДПС - Ахмед Доган), една система, която е изключвала държавата, за да си осигуро това нещо там. Няма нищо незаконно там. Нашето настояване е цялата територия да се регулира. Държавата да си свърши работата. Няма действие за актуване на плажа, няма действие по отношения на яхтеното пристанище. Кметът на Бургас не предприема достатъчно действия да се осигури достъп. Заместник-министър Нанков продължава да си пуска отпуски и не носи никаква отговорност. Ако продължават да слагат огради, ще продължим да идваме, докато не се разреши този казус. Тази сграда трябва да е с АКТ 16 и всеки български гражданин да има достъп до него. Ще открием банкова сметка за издигане на пилона, на който да се окачи българското знаме на плажа".

"Нямаме информация да Доган и Пеевски са си снели охраната от НСО. Не знам какво става и с хората, които ни блъскаха на плажа" НСО отказа да ни даде информация за това колко е струвала охраната им на нас". 

Каквито и ремонтни дейности да вървят в този имот, няма правно основание, на което пътят да бъде ограждан. Достъпът трябва да свободен за всички граждани. Оградата е на пътя, залепена е схема, приличаща на рисунка. Тя не е съгласувана с Община Бургас. Държавата трябва да се сезира и да си припознае имота, допълни го Димитър Найденов.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (11)

Още по темата (4):
05.07.2022 Слави Трифонов: Заради действията на Караджов ще бъде съборен незаконният кей на Доган
02.07.2022 ДБ: Разрушена е първата от незаконните сгради край летния "Догансарай"
04.05.2022 Сградата на плажа край сараите на Доган е незаконна
11.07.2020 Кметът на Бургас пристигна в парк "Росенец“
Още новини от Национални новини:
Справедливост след тежки катастрофи: Ще има ли по-бързо правосъди...
Служебният министър на туризма каза ще има ли поскъпване на шезло...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Моторист е загинал при катастрофа в Лясковец
Служебният здравен министър: Имаме данни за епидемично разпростра...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).