Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Христо Стоичков за пореден път показа голямото си сърце и подкрепи смелите деца и младежи с диабет
Автор: Екип Varna24.bg 20:56 / 05.01.2022Коментари (0)1893
© Невена Рикова
Вълнуващ новогодишен подарък от Христо Стоичков за над 30 български деца и младежи, диагностицирани с диабет Тип 1. Футболната легенда зарадва момчетата и момичетата на асоциация "Докосни дъгата“ по време на специална мотивационна среща, провела се в Музея на историята на физическата култура и спорта на стадион "Васил Левски“. Организатори на проявата бяха д-р Денислава Ангелова - председател на асоциация "Докосни дъгата“, и  "Софтпрес“ – издателят на двете книги, описващи живота на най-успелия български футболист - "Историята“ и "Историята за деца“. Събитието бе своеобразно продължение на проведената през ноември онлайн среща между Камата и децата, която бе по повод Световния ден на диабета. Още тогава Стоичков обеща от дома си в Маями, че при първа възможност ще се види на живо с тях.

И ето, че този вълнуващ момент настъпи.

Неподправена радост, усмивки и добро настроение изпълниха Музея на националния стадион в слънчевата сряда. Модерният ляв за пореден път показа голямото си сърце и подкрепи смелите деца и младежи с диабет, които бяха особено развълнувани и ентусиазирани от срещата си със своя герой. Легендарната осмица говори пред младите си почитатели и техните родители за усилията и работата, които са изградили успеха му. Разказа за футболните си години, за своя първи гол и за любимите си моменти на терена.

От своя страна, момчетата и момичетата засипаха Христо Стоичков с подаръци и рисунки, като едно от децата дори го сюрпризира със стихотворение, което развълнува до сълзи Кавалера на "Златната топка“. Малчуганите проявиха голям интерес към книгите "Историята“ и "Историята за деца“, илюстриращи пътя на Ицо  от улиците на Пловдив до футболния Олимп, и му зададоха десетки въпроси, на които той отговаряше с удоволствие.

По време на срещата Стоичков поднесе голяма изненада за присъстващите малки и големи любители на футболa - донесе със себе си оригиналната "Златна топка“, която заблестя в ръцете му през 1994 г. Камата сподели, че този ценен трофей не е бил само за него, а за цяла България. И изрази надежда, че някой ден талантлив българин отново ще го спечели, защото вярва, че когато някой упорито преследва мечтите си, ще ги постигне. Обещание, че това ще се случи, му даде малкият Любчо, който категорично заяви, че ще бъде следващият Христо Стоичков.

Сред присъстващите беше и 19-годишният щангист Христо Христов, завършил пети на Олимпиадата в Токио миналото лято. Талантливият варненец през последните месеци участва активно в инициативите на "Докосни дъгата“, а днес бе поздравен и мотивиран лично от Стоичков да продължава да тренира, да не се отказва и да гони спортните върхове.

Специалната среща за децата и младежите на "Докосни дъгата“ продължи близо два часа, като легендарният футболист спази традицията никой да не остане без автограф. Разбира се, всички момчета и момичета имаха възможност да пипнат "Златната топка“ и да се снимат с нея редом до своя идол. А в края на срещата Ицо ги заведе в съблекалнята на националния ни футболен отбор, която пази много от спомените за големите му успехи.

От "Докосни дъгата“ изказаха специална благодарност на изпълнителния директор на Национална спортна база Пламен Манолов за доброто партньорство и гостоприемство. Специален поздрав за децата и младежите пък имаше от директора на СЗОК Иванка Динева, която през последните години прие инициативите на асоциацията за свои каузи.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1595) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: