Хулигани вилняха на градски стадион – потрошиха и откраднаха оборудване

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:13 / 27.10.2022
479
Вандалска проява на Градския стадион възмути русенци. Откраднато е част от оборудването на спортното съоръжение, на което тренират лекоатлетите в града, а друго е унищожено.

По първоначална информация вандалската проява е извършена през нощта. Треньорите и спортистите, дошли за сутрешна тренировка, първи виждат унищожените съоръжения.

"Унищожено е едно от покривалата на уреда за овчарски скок, друго е откраднато. Липсват и два винила, собственост на ФК "Дунав". Допреди два месеца имаше жива охрана, но те бяха оттеглени и сега разполагаме единствено с видеонаблюдение", обясни пред БНТ Борислав Рачев, директор на ОП "Спортни имоти" – Русе.

Вандалите са заснети от камерите, като записите са предоставени на полицията.

На стадиона тренират над 150 деца, а в клуба по лека атлетика са картотекирани над 50 спортисти, обясни Евгени Игнатов, президент на Клуб по лека атлетика "Дунав".

"Скокът на височина и овчарският скок са по-екзотични дисциплини, защото са специфични, технически и с по.малко състезатели. Това са скъпи съоръжения и не всеки клуб или община може да си ги позволи. Самото развитие на тези технически дисциплини също изисква кадрови ресурс", добави той.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
Свалянето на Росен Желязков от новата сглобка ПП-ДБ, БСП, "Възраж...
МЕ: България и Турция ще продължат да си сътрудничат за гарантира...
Нов дълг се очаква да бъде набран в средата на май, ето каква е с...
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...
Предстои голямото пътуване, а само да денонощие МВР спипа 14 вода...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).