И аварийните няма да спасяват шофьорите от глоба

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (6)
12:19 / 04.11.2020
1214
"От днес Столичната община и Центърът за градска мобилност ще санкционират неправилното паркираните автомобили с неприсъствен фиш". Това обяви зам.-кметът по транспорт Кристиан Кръстев, който заедно с представители на ЦГМ дадоха символичен старт на този вид контрол на бул. "Черни връх“, предаде БГНЕС.

Неприсъственото връчване означава, че не е необходимо водачът да бъде в превозното средство, за да бъде глобен. Пуснатите аварийни светлини в отсъствието на водача също няма да го спасят от глоба, която в зависимост от нарушението варира от 20 до 200 лева.

За да упражняват контрол 10 служители на ЦГМ са снабдени с таблет, чиято система е свързана с тази на МВР, за да имат достъп до данните на водачите и принтер, с чиято помощ на момента се принтира фишът. Срокът за плащане на глобата е 7 дни.

"До момента Общинска полиция и Столичният инспекторат съставяха такива фишове, но в присъствието на водач, което беше неефективно, защото често не може да се открие водачът, водачите оспорват очевидно нарушение и в общи линии няма достатъчно добра ефективност.

Сега с неприсъствения фиш, в рамките до минута, всеки недобросъвестен водач ще може да бъде санкциониран. За нас приоритет ще бъде да санкционираме и да проверяваме по основните улици и булеварди, където се движи основно градски транспорт и където има възпрепятстване на пешеходци и велосипедисти“, обясни Кръстев и добави, че при доказана ефективност на този пилотен проект, той ще се разшири и проверки ще се извършват и в кварталите.

"Глобите са регламентирани - паркиране на тротоар е 50 лева, на инвалидно място е 200 лева, неправилно паркиране на маркировка - 20 лева, неспазване на пътен знак – също 20 лева“, посочи Митев.

Виж коментарите (6)
Още новини от Национални новини:
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
Свалянето на Росен Желязков от новата сглобка ПП-ДБ, БСП, "Възраж...
МЕ: България и Турция ще продължат да си сътрудничат за гарантира...
Нов дълг се очаква да бъде набран в средата на май, ето каква е с...
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...
Предстои голямото пътуване, а само да денонощие МВР спипа 14 вода...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).