Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
IZZI и модерният учител
Автор: Екип на Varna24.bg 08:00 / 24.03.2021Коментари (0)1298
©
Работата на учителя е една от най-отговорните професии. А може би повече отвсякога поставя педагозите пред предизвикателства и тества тяхната устойчивост.

Онлайн или на живо? Как да се организира учебният процес? Въпросите са много, а напрежението допълнително създава тягостно усещане в  ежедневната работа на учителите, което пък от своя страна се отразява на децата и на родителите. Получава се порочен кръг.

Решения има много - подобряване на ефективността, предварителна подготовка на уроците, повече търпение. Това неминуемо ще отнеме време. Има и различен подход - да се доверим на сигурни партньори и професионалисти, които да помогнат на учителя за качествено провеждане на учебния процес.

Този тип платформи също са няколко, но в този случай ще се спрем на платформата IZZI на издателство Клет България.

Предназначение и функционалност

IZZI е предназначена за работа с ученици в начален и прогимназиален етап. За тях са създадени и наличните в момента със свободен достъп ресурси. Платформата е жива и много често бива обновявана с нови упражнения, виртуални уроци и учебни помагала. Постепенно тя ще става достъпна и за класовете от гимназиалния етап на обучение.

Всеки учител лесно може да си направи регистрация в платформата, която веднага му отключва редица полезни функционалности и инструменти, които да улеснят работата му.

Съдържанието е разделено в различни категории и може да бъде филтрирано за лесен и бърз достъп. Например може да се филтрира по клас, по предмет или директно да потърсим конкретно заглавие - и това е активно за цялата банка от над 50 000 образователни ресурса, налични на платформата.

Още със самото влизане в IZZI учителят може да модифицира и настрои изгледа на платформата по своя собствен вкус. Да смени темата от светла на тъмна, да премести менюто с настройки там, където ще му бъде най-удобно, и изцяло да я персонализира, така че да му е лесно и приятно да борави с нея - все пак това е класната му стая.

Виртуална бяла дъска, интерактивно съдържание

Ако нещо наистина липсва на учителите, това е може би дъската. Тук тя е виртуална, но пък има всички елементи, които да я направят възможно най-функционална и реалистична. Текст, молив, с който да се пише на ръка, гумичка - всичко необходимо, което да я направи удобна за учителя и да му служи така, както и обикновената дъска.

Всички ресурси в IZZI са съобразени с възрастта на децата, които ще ги използват. Уроците са пригодени за различните класове, а материалите са интерактивни и успяват лесно да привлекат интереса на децата.

Представете си, че преподавате трудна за асимилиране материя на своя клас и трябва да им разкажете как са подредени планетите в Космоса. Да, винаги могат да прочетат в учебника и да видят картинка. Тук обаче картинките са неразривна част от урока, който заедно разглеждате, а грабващите изображения са допълнени от интересни видеа и 3D упражнения, които позволяват на децата например сами да наместят всяка планета в слънчевата система с приплъзване на мишката.

Ако досега учителят е отделял много време за проверка на домашни или задачи,  този проблем е решен с автоматичната проверка на всяка задача, която предлага. С натискането на един бутон учителят разбира как персонално се е представил с упражнението всеки един от учениците му и може да прецени има ли нужда някой от тях от допълнително внимание.

Говорейки за настройки и интерактивност, учителят може да настройва шрифта, така че да е удобен и да се вижда от всяко дете, а платформата предлага и функционалности за деца със специфични образователни нужди, за да направи ученето за тях и за преподавателя много по-лесно.

Класовете също са виртуални

Какво е виртуален клас и как той може да се управлява дистанционно например? На първо място, тези класове могат да бъдат създавани и с други цели, дори ако учениците не са задължително в дистанционна форма на обучение. Учителят има възможността да си създава отделни групи и да добави в тях колкото деца реши. Така може да направи специална група за ученици, които имат нужда от допълнително внимание, или пък група за деца, които ще се подготвят за състезание, и да работи само с тях. Всеки от инструментите в платформата позволява лесното управление на учебното съдържание и персонализиране към всеки един или пък към всички ученици.

Независимо как ще продължи учебният процес, добре е да знаем, че можем да разчитаме на платформа, с която свободно да управляваме ученето - както в клас, така и като извънкласно занимание. Това неминуемо ще даде възможност на преподавателите да си отдъхнат и да отделят време и за самите себе си.
Рекламна публикация
РЕКЛАМНА ПУБЛИКАЦИЯ








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: