Иде силен вятър! За утре е въведен "жълт" код за Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
14:35 / 15.03.2014
654
"Жълт" код е обявен за утре за Варненска и още 19 области на страната заради нахлуване на силен западен вятър. Поривите му се очаква да достигнат до 15-20 м/сек.

Времето през денонощието ще бъде твърде динамично. През страната бързо ще премине студен атмосферен фронт. Още преди полунощ в страната ще задуха умерен и силен западен вятър. Ще се заоблачи и до сутринта само на отделни съвсем слабо и краткотрайно ще превали. Температурите сутринта ще са между 3° и 8°, в София 4°.

През деня в тила на преминалия атмосферен фронт, ще бъде с променлива облачност, значителна преди обяд над Източна България, но почти без валежи. Облачността от запад на изток след обяд постепенно ще намалява. През целия ден ще се задържи твърде ветровито, като в Северна България и на моменти из Тракия скоростта на западния вятър ще достига 15-20 м/сек. Максималните температури за деня ще са между 13° и 18°, в София около 14°.

Над планините ще е с променлива облачност, без валежи. Вятърът по високите части ще е силен от северозапад, а по Старопланинското било и бурен. Главно по северни склонове ще има и намалена видимост от образувалата се по склоновете облачност. Ще застудее. На 1200 м.н.в дневна температура около 6-7°, на 2000 м около -2°. Поради вятъра, съществува опасност от измръзване.

През целия ден по Черноморието ще духа силен западен вятър. По-значителна ще е облачността преди обяд, почти без валежи. Дневни температури по крайбрежието до 14°-16°. Вълнението ще е 2-3 бала, а температурата на морската вода вчера бе 6°-7°.


Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Пеевски: Вярвам, че ДПС и лично аз ще оправдаем голямото доверие,...
Първата секция с попълнени изборни книжа пристигна в "Арена София...
Нинова: Притеснени сме от ниската избирателна активност, всички т...
ИТН: Чакаме крайните резултати на ЦИК, благодарим за подкрепата
Милен Любенов: Дори да има редовно правителство, при тази ниска и...
"Продължаваме промяната": Чуваме ви! Ще бъдем силна опозиция на п...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).