Илхан Кючюк: Неуспехите на България се коренят в моделите Борисов и Петков

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
17:45 / 22.01.2023
1107
"Неуспехите на България се коренят в моделите Борисов и Петков. В продължение на две години не може да бъде намерен правилния път и днес вече говорим за българския сценарий. Една нация и държава разделена в ядрото, не може да защитава външнополитически приоритети. ДПС плати висока цена за членството на България в ЕС и НАТО и беше единствената политическа сила, която ясно заяви, че няма никакво значение кой управлява, важното в случая е членството на България в Шенген и пълна интеграция. Именно, за да успеем да накараме българските граждани да спрат да се чувстват отхвърлени и да премахнем тегнещата стигма над демокрацията и нашето общество“ , каза лидерът на европейските либерали Илхан Кючюк по време на конференцията "Перспективи за бъдещето: Отговорност“, съобщиха  от пресцентъра на ДПС.

Кючюк засегна темите за колективното лидерство на ЕС и консолидирането на Съюза във времена на кризи.

"Въпреки бавния ход, видя се, че демократичният модел е много по-добър, защото не води до война. Там, където обществото се включва, има дебат с гражданското общество, няма война. Идеята за мира не е отживелица за ЕС. Едновременно с това обаче, колективното лидерство на ЕС успя ли да издържи тестът на времето и историята, да осигури мира, а с това и просперитета? Седемдесет години Европа беше свикнала да живее в ситуация на мир, в която има благоденствие, има високи демократични стандарти, иска да се реформира и с това да бъде геополитически фактор в глобалните въпроси. Но европейското лидерство направи две грешки, едната е горделивостта и прекалено дълго старата Европа разчиташе на инерцията и не забелязваше какви пробиви правят другите геополитически фактори. Европейското лидерство беше поставено на тест и не го издържа.“, каза Кючюк.

Събитието, събрало стотици жени от цяла България се проведе във Велико Търново, а участие в него взеха жени, активисти на ДПС. Сред лекторите бяха председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, зам.-председателят на партията Йордан Цонев, д-р Нигяр Джафер, Емел

Етем, Филиз Хюсменова, евродепутатите Искра Михайлова и Атидже Алиева-Вели, Велислава Кръстева, журналистът Валерия Велева и политологът Димитър Ганев.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Тези служители са с по-високи пенсии от други, ето причината
Техническата грешка от първата матура няма да повлияе на оценката...
Над 46 000 зрелостници се очаква да се явят днес на матура
Редица университети затварят врати в знак на протест
Песен на Българското училище "Иван Вазов" в Париж се цели в рекор...
Кондева за частната детска болница: Спрямо мен не е упражняван ни...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).