Има ли опасен мед от пловдивска фирма? Ето отговорите!

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (3)
09:24 / 23.12.2017
1912
Във връзка с появилите се публикации в медиите относно качеството на мед "Родна стряха", ръководството на Лидл България заяви, че изнесените в тях твърдения са абсолютно неверни. Продуктите от двете партиди, посочени в публикациите, са изпратени за анализ в акредитирани лаборатории в Германия. Получените резултати не показват никакво отклонение в съдържанието на съответния продукт, което категорично опровергава изнесената информация.

Лидл България прилага изключително стриктна система за безопасност, качество и контрол на храните, която дори надвишава нормативните изисквания за страната, с цел да се гарантира качеството и безопасността на предлаганите продуктите. Компанията провежда регулярни одити и проверки, включително извънредни и изненадващи такива на доставчици си.

Като отговорна компания, чийто основен приоритет е качеството и безопасността на продуктите и здравето на потребителите, компанията предприема действия по всеки подаден сигнал. Непосредствено след получаването на подобен сигнал незабавно се взимат всички необходими мерки и се привеждат в действие процедури за проверката му. 

От фирмата производител също излязоха с официална позиция:

С настоящата официална позиция бихме желали категорично да опровергаем твърденията, изложени в публикации в някои електронни медии от 22.12.2017, относно отклонения в качеството на продукти, произведени от Апитрейд ЕООД. Разпространеният сигнал представлява непохватен опит на конкретен конкурент да навреди на продажбите и репутацията на компанията ни.

Уверяваме потребителите, че по време на целия производствен процес - от закупуването на пчелния мед от български пчелари - производители до доставянето му на клиентите, се извършват пълна проследяемост и строг контрол на качеството, изразяващ се в лабораторни изпитвания на всяка партида, включително за цитираните във въпросната публикация параметри, в специализирани акредитирани лаборатории в Германия. Дейността ни е изцяло под контрола на компетентните органи от Българска агенция по безопасност на храните и само инспекторите от Агенцията са тези, които могат надеждно да взимат проби от даден продукт от търговската мрежа и да го предоставят за изпитване.

Разполагаме с протоколи от анализ на цитираните партиди в специализирани немски лаборатории, които категорично опровергават изложените в публикацията твърдения. Дори при елементарен прочит, в нея прозират редица противоречия, пораждащи съмнения в достоверността ѝ. Поради това сме твърдо решени заедно с юристите ни да предприемем съответните действия, за да потърсим правата си според законоустановения ред.

 


Виж коментарите (3)
Още новини от Национални новини:
Предстои голямото пътуване, а само да денонощие МВР спипа 14 вода...
Сандов: Време е за собствена парламентарна група на "Зелено движе...
ПП-ДБ има готовност да преговарят с ГЕРБ за общо управление, но п...
Българчета с пълен комплект медали на Международната олимпиада по...
Асен Агов: Евроатлантическите партии трябва да се съберат, защото...
Какво ще е работното време по празниците за "Кауфланд", "Лидл", "...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).