Има вероятност служителите в МВР отново да излязат на протести

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (4)
14:52 / 12.01.2016
850
Има вероятност служителите в МВР отново да излязат на протест заради ново предложение за изменение и допълнение в Закона за МВР, което отново орязва социалните придобивки на полицаите и пожарникарите. Това съобщи във Варна Красимир Костов - заместник-председател на синдикалната организация на служителите в МВР.

Стана ясно, че в сряда ще има нова среща с ръководството на министерството и синдикатите, на която ще бъдат обсъждани промените.

"Проектът ни предлага убедителни мерки за подобряване качеството на работа в министерството и най-вече ни безпокои, че се предлага отново драстично орязване на социалните придобивки на служителите в МВР. Едно към едно се предлагат текстовете, предложени от министър Горанов, който искаше да прокара тези текстове със Закона за държавния бюджет. Тук драстично се предлага 10 заплати да получат и служители с 9 години стаж в МВР", каза Костов. 

Източник: БНР


Виж коментарите (4)
Още новини от Национални новини:
Колко са допълнителните "финансови инжекции" към заплатата на еди...
Шефът на Булатом: Изграждането на новите мощности на АЕЦ "Козлоду...
Резултатите от матурата по български език са рекордно високи: Сре...
Заради зачестилите инциденти с влакове: Гвоздейков назначи спешна...
Симеон Дянков с ключова новина за влизането на България в еврозон...
Младежи искат заплата от поне 4300 лева нето


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).