Има задържан за убийството на една от най-богатите пловдивчанки, но той ли е извършителят?

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:26 / 24.05.2019
3891
Десет години след убийството на една от най-богатите жени от Пловдив – Виолета Балабанова, полицията стигна до заподозрян за зверството. Окръжната прокуратура в града задържа 32-годишния Здравко Дечкин по подозрение, че той е човекът, наръгал няколко пъти с нож в корема жената пред дома й. Разследването установило, че е действал по поръчка на сина на жертвата – Георги Балабанов, който искал да задигне нотариалните актове на цялото имущество, оставено от покойния му баща. Виолета ги носела винаги със себе си в дамската си чанта.

Трагедията се разиграла на 30 септември 2009 г. Вдовицата вечеряла със сина си, който я закарал до кооперацията, в която живее. В тъмното там я чакал съучастникът му Здравко. Той се опитал да изтръгне чантата й, но когато усетил съпротива, започнал да я ръга с нож в корема.

Медиците не успели да спасят жената и тя издъхнала от тежките рани. Подозренията на полицията веднага паднали върху сина й Георги, който наследил всичко, но доказателства не били събрани. Младежът разпродал имотите и го ударил на купон. Изпил и наследството на баба си, а когато през 2011 г. обеднял, опитал да се самоубие. Година по-късно Георги загинал, след като се разбил с мотора си в Слънчев бряг.

 

Делото за убийството на Виолета било възобновено през миналата година. Разследващите стигнали до Здравко Дечкин, който работи като управител на заведение. Той е задържан за 72 часа. Ако вината му бъде доказана, може да получи до 20 г. решетки или доживотен затвор. Информацията е на колегите от "Труд".

Виж коментарите (0)

Още по темата (2):
21.09.2020 Червата на убитата бизнесдама Виолета Балабанова стърчали навън след нападението
09.03.2020 Млад мъж поръча нападение над майка си в Пловдив, неговият приятел я уби!
Още новини от Национални новини:
Масови проверки на КЗП за ПОС терминали!
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
Свалянето на Росен Желязков от новата сглобка ПП-ДБ, БСП, "Възраж...
МЕ: България и Турция ще продължат да си сътрудничат за гарантира...
Нов дълг се очаква да бъде набран в средата на май, ето каква е с...
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).