Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Именит лекар много притеснен за здравето на Лили Иванова
Автор: Екип Varna24.bg 14:28 / 25.10.2019Коментари (1)3300
©
Любимката на поколения българи – естрадната звезда Лили Иванова продължава да смайва със завидни амбиции и хъс за работа напук на достолепните си 80 години. В момента Вечната Амбър e под пара заради трите грандиозни концерта, насрочени за 8, 9 и 10 декември в зала 1 на НДК, на които ще изпълни част от вечните си хитове и последните си нови песни. 

И докато по-голямата част от нейните колеги не смеят да рискуват с концерт в зала с 12 000 места, Лили била амбицирана за пореден път да натрие носа на всички зложелатели и да докаже, че и на тази възраст може да издържи изтощителния 3-дневен маратон. Билетите за трите й концерта на цени от 50 до 180 лв. са почти разпродадени, но все още могат да се намерят за по-задни места. 

Екипът на естрадната легенда и нейните близки отдавна били свикнали на емоционалните й кризи. Напоследък обаче били обезпокоени за здравето й заради прословутия й професионализъм, граничещ с маниакалност. Самата тя никога не е говорила за здравословните си проблеми. Медиците, които крепят здравето й, също пазят лекарска тайна по отношение на нейните болежки. 

Макар че няколко пъти бе засичана в различни лечебни заведения, самата Лили твърди, че се радва на чудесно здраве за възрастта си. Единственото, от което се оплаквала доскоро, били силните прожектори. Доц. д-р Андрей Андреев от очна клиника "Ден" е медикът, който преди години спасил очите й от ослепяване. Препоръчал й преди всяко качване на сцената да капва в очите си изкуствени сълзи. Докато пее, любимката на няколко поколения българи, винаги държи близо до себе си буркан с липов мед, бутилка с топла минерална вода с малко лимонов сок в нея. Подкрепя се с тях в паузите между песните, пише "Уикенд". 

Приближени до Лили твърдят, че на концертите й в зала 1 зад кулисите задължително ще присъства лекар. Подготовката за мащабното събитие изтощило чепатата Лили и напоследък тя се чувствала много отпаднала и изморена. Преди дни посетила лекар, който бил категорично против да се подлага на подобен екстремен маратон. 

"Тя е на 80 години, три концерта един след друг по два часа и половина може да се окажат пагубни за нея. Най-вероятно ще ги издържи заради адреналина, но след това последиците за организма й ще са сериозни и може би фатални. Тя вече няма тази неизчерпаема енергия", бил категоричен докторът. Лили обаче изобщо не искала да го чуе и отсякла, че без проблем ще се справи с това тежко предизвикателство. "Ти си играеш на руска рулетка със здравето", гневно отсякъл именитият доктор и затръшнал вратата на кабинета си. 

Преди да пробие на голямата сцена като певица, изпълнителката на "Камино" е работила като медицинска сестра и знаела как да се грижи за гласа си и как да се пази от настинки. Тя треперела да не лепне някой вирус, който да срине имунитета й и си наложила пълен покой до декември, но физическото натоварване и стреса покрай подготовката обострили нейни хронични болежки. 

Творческият й екип буквално треперел дали крехката певица ще издържи на натоварването в трите поредни вечери. За болните бъбреци на естрадната прима се грижел лично един от най-големите специалисти в бранша - проф. Богов, който е шеф на клиниката по нефрология в Александровска болница. Още в края на миналата година Лили закъсала с бъбреците и потърсила помощта на медицинското светило, а папараци уловиха певицата, докато лично тя носеше подаръци за професора. 

Публична тайна е, че драконовият хранителен режим, на който Лили се подлага от 20 години, е нанесъл непоправими щети върху организма й. Кубратската легенда не консумира нито един хранителен продукт с бял цвят, а от менюто й напълно са изключени въглехидратите. Лили не слагала в устата си яйца, брашно и млечни продукти. Заради ужасяващата диета, благодарение на която легендата тежи едва 40 кила, тя лишавала тялото си от много ценни елементи. Всеизвестен факт е, че с възрастта женските кости изтъняват. Мъчителната остеопороза, която е свързана с изтъняване на костите, отдавна тормозела Лили. 

През последните няколко месеца болките ставали нетърпими, затова феновете на певицата едва ли повече ще видят енергичните й подскоци на сцената, които бяха нейна запазена марка. В резултат на строгия си режим, певицата се сдобила не само с остеопороза, но и с анемия, високо кръвно и бъбречни проблеми. За здравето й се грижат най-големите светила в медицината, които обаче не били магьосници. Неслучайно през последните години Иванова публично благодари на лекарите, които полагат усилия да закрепят крехкото й здраве – шефът на Александровска болница доц. д-р Костадин Ангелов и проф. Борис Богов.



Още по темата: общо новини по темата: 1312
18.06.2021 »
21.05.2021 »
21.02.2021 »
28.01.2021 »
23.12.2020 »
13.10.2020 »
предишна страница [ 1/219 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Те професорите ще се гътнат преди вечната Лили.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Реформи в БДЖ
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: