Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Имунолог: Ваксинираните са по-защитени от преболедувалите
Автор: Екип Varna24.bg 09:03 / 02.09.2021Коментари (7)1317
©
До 8-12 месеца имаме имунитет срещу COVID след ваксиниране или преболедуване. Това каза в "Тази сутрин“ имунологът акад. Богдан Петрунов. Той уточни, че имунитетът, създаден от препаратите е по-специфичен, определи го като по-центриран.

Според него ваксинацията трябва да бъде задължителна за учителите, лекарите и всички здравни работници, пожарникари, транспортни работници и тези, които работят в контакт с много хора.

"Нищо в момента не може да се справи по-добре с коронавируса, освен имунизацията. Ако продължаваме така, ще се "гърчим“ с месеци и години“, прогнозира той.  

Академик Петрунов обясни, че имунитетът, който се създава от ваксинираните хора е много по-специфичен, той  го определи като много по-центриран. "Той създава антитела, които са много по-голям афинитет към вируса. Това е основание всички, които са имунизирани, да бъдат пак ваксинирани след 8 – 12 месеца“, посочи акад. Петрунов. Според него имунитетът, който се изгражда от преболедуването е по-специфичен и по-широк.

"По-защитени са тези, които са ваксинирани, в сравнение с тези, които са преболедували. Ваксините дават една сравнително висока защита, над 50 на сто, в имунизираните хора, в зависимост от циркулиращия щам. С имунизацията срещу коронавируса създаваме така наречения трениран имунитет, подготвяме имунната система да реагира по-адекватно и по-качествено“, обясни имунологът.

Според него ваксината може са пази и от други подобни вируси, а смесването на ваксините засилва имунитета.

"Еволюцията на вируса ще е един безкраен процес, така че само имунизацията може да помогне“, смята ученият.

Досега министерството на образованието се справя в добре със ситуацията, отбеляза той. "Има изследване в Израел, че ротационното обучение - 1 седмица вкъщи, 1 - на училище, е много добро. Децата над 12 години спокойно могат да се имунизират“, добави акад. Петрунов.



Още по темата: общо новини по темата: 14895
28.03.2024 »
28.03.2024 »
26.03.2024 »
24.03.2024 »
23.03.2024 »
22.03.2024 »
предишна страница [ 1/2483 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Цитат: " На най-близките си хора казвам, че има вирус, но той не е Ковид, а GR (greedy-алчен ). Този GR вирус предизвиква алчност, невежество, суета и изостаналост." Prof. Dr. Sucharit Bhakdi
0
 
 
Иди на сянка,докторе,че Слънчо ти вреди!Защо на всяка граница искат тест,документ за ваксинация,или,че си преболедувал...
Aнонимен
на 02.09.2021 г.
+2
 
 
тоя и той се побърка и кой знае колко са му сложили в джоба. смесването на ваксините засилвало имунитета. ами дай да смесваме всички ваксини които слагаме като деца, че да засилим имунитета и един път ще ги боцкаме. пълни глупости. и друго това не е ваксини щом не е доживот, това е някакъв болук с който ни тровят. положили са клетва само, че не знам за какво дали за джоба или да лекуваткакто трябва.
+2
 
 
Тоя съвсем изтрещя, или са му платили да приказва несмислици. Сиреч от иглата по хубаво няма. Всеки може да си направи изводите за научния потенциал на този застаряващ индивид,със съмнителна репутация който се опитва да ни убеди в нещо по много глупав начин.
Aнонимен
на 02.09.2021 г.
+2
 
 
Груба и нагла манипулация, защото всички научни изследвания (публикувани между другото и съответно официални) доказват точно обратното. И освен това в Израел вече се доказа и нещо много по-опасно - ударната ваксинация предизвиква тези мутации на вируса. Но нека всеки си преценява дали да се ваксинира или не. Това трябва да е доброволно. Напълно фашистка е обаче всяка дискриминация на неваксинираните, защото научните изследвания доказаха и друго - а именно, че ваксинираните носят същия вирусен товар и също така разпространяват вируса. Тоест няма никакви медицински основания за ограничаване на неваксинираните (нито за пътуване, нито за работа, нито за обучение, нито за присъствие в заведение, културно или спортно мероприятие и т.н.).
+1
 
 
В последните седмици излязоха изследвания, които показват именно обратното, но този дядо вероятно не знае английски език, за да се запознае с тях. Важното е обаче спринцовка на всяка цена.
0
 
 
Как така след като няма имунотела от ваксината има давност 12 месеца.Сащ заявиха ,че ваксината не действа на Делта.Кой е прав докторе.Защо детска болница в Бургас е препълнена .Нали не действаше на децата .
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Решения на Общински съвет Варна
Проблем с недостига и износа на лекарства
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: