Инфаркт покоси МВР шеф

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
09:33 / 06.09.2019
1655
Бившият МВР шеф Валентин Радев е бил приет по спешност в софийската Университетска многопрофилна болница за активно лечение "Св. Екатерина" преди седмица, научи лупа.бг от приятели на колоритния политик.

61-годишния Радев се почувствал изключително зле вчера рано сутринта – имал силна болка в сърдечната област и повръщал. За щастие екс вътрешния министър запазил самообладание и някак си успял да се добере до болницата, където бил поет от лекарите. Оказало се, че Валентин Радев е получил инфаркт на миокарда. Политикът останал няколко дни в УМБАЛ "Света Екатерина" и претърпял хирургическа интервенция, преди да напусне болничното заведение. В момента Валентин Радев се възстановява в дома си, като лекарите са му предписали активна почивка.

Близки до бившия МВР шеф разкриват, че преди това Валентин Радев не е страдал от болести и имал кръвно на спортист, тъй като нито пушел, нито консумирал алкохол и водел здравословен начин на живот. Вероятна причина за инфаркта е свързана с напрежение или някаква стресова ситуация.

61-годишния Валентин Радев напусна министерското кресло в МВР миналата есен след катастрофата със 17 жертви на пътя край Своге.

Валентин Радев бе назначен за вътрешен министър в третото правителство на Бойко Борисов на 4 май 2017 г., но след като прекара година и 4 месеца начело на МВР, бе принуден да подаде оставка след кошмарната катастрофа с автобус край Своге, в която смъртта си намериха 17 човека. Макар Радев да нямаше пряка вина за инцидента, той също подаде оставка заедно с министрите на транспорта Ивайло Московски и на регионалното развитие Николай Нанков.

Преди да оглави МВР, Валентин Радев, чиято съпруга Лорета е общински съветник в София, бе заместник-министър в Министерството на отбраната. Откакто подаде оставка като вътрешен

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Справедливост след тежки катастрофи: Ще има ли по-бързо правосъди...
Служебният министър на туризма каза ще има ли поскъпване на шезло...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Моторист е загинал при катастрофа в Лясковец
Служебният здравен министър: Имаме данни за епидемично разпростра...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).