Инфарктите сред младите хора зачестяват

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:19 / 03.02.2023
716
Инфарктите сред младите хора зачестяват, съобщи ЮПИ, цитирана от БТА. Според данните инфарктите и инсултите се срещат все повече сред американците под 40-годишна възраст.

Някои здравословни навици биха могли да помогнат за избягването на риска от тежко заболяване.

Младите хора не вярват, че са в рискова група, казва д-р Лакшми Мета, директор в центъра по превантивна кардиология и сърдечно-съдови заболявания при жените в Охайо. Предизвикателство е се убедят младите хора да се грижат за себе си, защото инфарктът обикновено се свързва с напреднала възраст.

Центърът е изследвал 2000 души, като половината от тях - на възраст под 45 години - са вярвали, че не са рискови за сърдечно заболяване.

Ако нещо ви притеснява, не търсете в информация в интернет. Оставете на лекаря да прецени състоянието ви, вместо да се съветвате с някой познат, казва д-р Мета. Когато става въпрос за инфаркт или инсулт, всяка минута е важна. Не трябва да шофирате до болницата.

За предотвратяване на сърдечносъдови заболявания се препоръчва следене на телесното тегло, кръвното налягане, холестерола и кръвната захар. Важно е и правилното хранене, поне 7-часов сън и избягване на алкохола и тютюнопушенето. В рамките на всяка седмица трябва да се правят 150-минутни интензивни аеробни упражнения. Не трябва да се пропуска и ежегодният профилактичен медицински преглед.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Увеличиха заплатите на тези служители
ЕК призова България да подобри своя национален план в областта на...
НСО с позиция срещу твърдения на Денков: Охраната не му била отне...
Проучване на "Екзакта Рисърч Груп": ГЕРБ-СДС с над 9% преднина пр...
БНБ: Външният дълг на България нарасна с над 160 млн. евро за год...
Главчев с важна среща, разговаря с представители на Националния с...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).