Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Инфекционист от Пловдив: Не можем да помогнем на всички, много умират
Автор: Екип Varna24.bg 14:11 / 28.11.2020Коментари (30)2366
© Varna24.bg
"Пациентите, които постъпват в болница с коронавирус, са много тежки. Това са хора с много тежки придружаващи заболявания. За съжаление, тази инфекция извежда извън контрол хронични заболявания като диабет, проблеми с бъбреците и белия дроб. Това са рискови фактори с висока значимост. За съжаление, не можем да помогнем на всички. Голяма част от тях загиват“.

Така коментира високата смъртност от пандемията в България инфекционистът от болница "Свети Георги" в Пловдив проф. Марияна Стойчева в "Тази събота“ 104 легла за COVID пациенти има в болница "Свети Георги". "Оставили сме много малко легла за други болни с различни заболявания, защото случаите на хепатит и менингит също не спират“

По нейните думи превръщането на болница "Св. Мина“ в Пловдив в специализирано лечебно заведение за болни с коронавирус е щяло да облекчи положението, но все пак "Свети Георги" е най-голямата болница в града и през нея са минали 900 пациенти с COVID-19.

Непрекъснато се обсъждат варианти за откриване на нови легла за болни с коронавирусна инфекция. Още сега функционират 37 легла в другата ни база, съобщи Стойчева.

"Не споделям мненията, че инфекцията нараства като количество, но протича по-леко. Нямам такива наблюдения. Напротив, броят на хоспитализираните нараства непрекъснато. Това е от необходимост. Ние не приемаме леко болни. Ние приемаме само пациенти, които се нуждаят от дихателна реанимация, тоест с допълнителна кислородна терапия, и пациенти с придружаващи заболявания, които са декомпенсирани“, каза проф. Стойчева.

"Много се надявам и вярвам, че мерките ще имат ефект, защото това е единственият доказан начин за ограничаване на заразата“, заяви инфекционистът, която възлага и големи надежди върху новите ваксини за COVID-19.

Според последните изследвания на световни учени се очаква активността на вируса да продължи още година и половина, разкри проф. Стойчева.



Още по темата: общо новини по темата: 14906
09.04.2024 »
09.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
предишна страница [ 1/2485 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 28.11.2020 г.
+1
 
 
Господ да ни Пази и Закриля! от Тия Управници нищо добро не ни Чака Те си имат Връзки и Пари и не ги интересува за Народа.
Aнонимен
на 28.11.2020 г.
+1
 
 
Който има Връзки и Пари той Живее А Народа си Мре и никой от тия Който са на Власт не им пука Covid19 e Печалба за Пенсионната и Осигурителната Система Вижте Статистиката кой Хора Умират Нашите Баби и Дядовци.
Aнонимен
на 28.11.2020 г.
+1
 
 
Геноцид към Народа колкото повече Хора умират Социалната и Пенсионната Система е на печалба да има Пари да си Вдигат тяхните Заплати Министри,Депутати,Президента,НСО ПАРИТЕ СА В ТЯХ АЛЧЕНИ ЗА ВЛАСТ.
Aнонимен
на 28.11.2020 г.
+1
 
 
Който има Пари и Връзки той Живее.
Aнонимен
на 28.11.2020 г.
+1
 
 
НИКОЙ НЕ ПРИЗНАВА ВЕЧЕ ХИПОКРАТОВА КЛЕТВА НЯМА НИКАКВА ХУМАННОСТ КЪМ ВЪЗРАСТНИТЕ ХОРА ЗА ТЯХ ТРЯБВА ДА УМИРАТ НАШИТЕ МИЛИ БАБИ И ДЯДОВЦИ КОЙТО СА НИ ГЛЕДАЛИ ОТ МАЛКИ И СА НИ МИЛИ! МАЛКО СА СЪВЕСТНИТЕ ЛЕКАРИ КОЙТО СЕ БОРЯТ ЗА ЖИВОТА НА НАШИТЕ ВЪЗРАСТНИ РОДИТЕЛИ.
Aнонимен
на 28.11.2020 г.
+1
 
 
Студенти с Купени Дипломи Лекуват уж Възрастните в Света Марина-Варна
Aнонимен
на 28.11.2020 г.
0
 
 
Не влизайте в Света Марина-Варна Там убиха БАБА МИ ТОВА НЕ Е БОЛНИЦА А МОРГА
0
 
 
Първо искам да изкажа едно огромно БЛАГОДАРЯ на екипа на болница "ЕВРОХОСПИТАЛ" и в частност на д-р Джаров, д-р Бялков и колегите им, сестрите и санитарите от екипа, който беше в КОВИД отделението до 16.11. Благодарение на тяхните грижи най-вероятно пиша тези редове сега. На тези изпратили коментарите си преди мен ще кажа следното - Благодарете се на Бог , на съдбата, на късмета или на това в което вярвате, че тази гадост КОВИД 19 не вие срещнала. Разберете едно от човек, все още борещ се с тази напаст, ЛЕКАРИТЕ не познават тази болест в детайли, тя е в контакт в нас от няма и година. След прекарани двадесет дни в болница, от които четиринадесет на кислород, в които дни през стаята, в която лежах, преминаха повече от десет човека, нямаше двама с еднакви симптоми на болестта, при разговорите доктор-пациент нямаше нищо общо от симптомите на нито един болен с друг, единствените общи неща бяха - УМОРА, КАШЛИЦА, ЗАДУХ. При всеки имаше специфични други симптоми, във всевъзможни комбинации, липса на вкус и/или обоняние, главоболие и др. При всеки от тях болестта протичаше и по различен начин, от това, че е здрав и видимо не се нуждае от лечение, до това, че някои отидоха надявам се на по-добро място. БОГ ДА ГИ ПРОСТИ. А това, че и при лекарите има такива, които са попаднали случайно в системата на здравеопазването е вярно, човечета, които търсят слава или нещо друго затова, че пред фамилията им има титлата "д-р", дали са клетва да помагат на болните, но едвали ги интересува това. Не слагайте под общ знаменател всички ЛЕКАРИ, както и политици, актьори, певци, монтьори, шофьори, полицаи, сервитьори и други. А г-н Вътев ако това "бабе" при някаква ситуация ви помогне на вас или ваш, малки букви, близък друга песен ще запеете, дано не ви се налага. На Натали и Дороти ако умре някой политик, без значение от политическа принадлежност, по-леко ли ще ви стане?
0
 
 
Тази с връзки и пари защо им помагате
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Катастрофи в България
Бум на коклюш в България
България в еврозоната
Смъртни случаи в България заради фентанил
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: