Инспектори съставиха 70 акта на таксиметрови шофьори по Черноморието

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:26 / 27.07.2015
1013
Инспекторите на ИА "Автомобилна администрация" съставиха близо 70 акта на таксиметрови автомобили по българското Черноморие. Извънредната акция се проведе по разпореждане на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, поради зачестилите сигнали за злоупотреби при таксиметровите превози в районите на морските ни курорти. 

Проверките се проведоха през изминалия уикенд, в тъмната част на денонощието от 20:30 до 04:00 часа.

Служителите на ИА "Автомобилна администрация" съвместно с органите на МВР инспектираха 175 таксиметрови автомобили. Голяма част от констатираните нарушения са свързани с липсата на стикери с цените и извършване на превоз на пътници без да е включен таксиметровият апарат. 

При някои от спрените за проверка автомобили е установено, че се управляват от лица с отнета правоспособност, а други не са имали Удостоверение за водач на таксиметров автомобил и разрешително от общината за извършване на таксиметрова дейност.

Инспекторите са заловили и двама водачи представили фалшифицирани Удостоверения за водач на таксиметров автомобил. Лицата са предадени на органите на МВР и са стартирани досъдебни производства.

Другите често срещани нарушения са липси на пътни книжки, нарушения на времето за управление и почивка, изтекъл срок на валидност на свидетелството за управление, непредставяне на контролни талони, липса на допълнително оборудване, не попълнени реквизити в пътните листа, както и липсата на пътни листа.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
АМ "Хемус" е поскъпнала с над 38.4 млн. лева
МВР оправи проблема с шофьорските книжки
Министърът на енергетиката разговарял с АЕЦ "Козлодуй" относно це...
Йотова: Потоците от мигранти няма да приключат, а ще се засилят п...
Окончателно: Ректори, студенти и синдикати излизат на протест
Калин Стоянов: Миграционният натиск към България продължава да на...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).