Интересен графит мотивира столичани да се разхождат по-често

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:57 / 14.06.2022
832
Има една простичка формула за смъкване на килограми, която винаги работи – яж по-малко и се движи повече. Преди около година в София се появи интересен графит. Култовата реплика на Цвета Караянчева с която призова недоволните от правителството на Бойко Борисов да не ползват метрото, "изградено от ГЕРБ“, а да ходят пеша, се превърна в изумителна рисунка.  

Трафопост в столичния квартал "Лозенец“ осъмна с репликата "Ходи пеша“, изписана лично от стилизиран образ на самата Караянчева. Тя е покатерена на стълба и държи кофа с червена боя. Графитът е един от любимите на столичани. Много често снимки на рисунката "обикалят" социалните мрежи, в опит хората да бъдат мотивирани да ходят по-често пеша, научи Sofia24.bg.

Извън тази рисунка, която вече е част от уличното изкуство в столицата, ходенето е най-простият и лесен начин за поддържане на добра форма, а и за свалянето на излишните килограми. 

Дори само 15-30 минути на ден, прекарани в разходки, биха ни помогнали да подобрим тонуса си. Най-хубавото в случая е, че не ни трябва специална екипировка или допълнителна подготовка, за да можем да практикуваме това просто и лесно, но ефективно занимание. Ходенето пеша в градска среда или сред природата е отличен начин да изгорите между 400–700 калории на час, в зависимост от физическата ви подготовка и трудността на терена.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Справедливост след тежки катастрофи: Ще има ли по-бързо правосъди...
Служебният министър на туризма каза ще има ли поскъпване на шезло...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Моторист е загинал при катастрофа в Лясковец
Служебният здравен министър: Имаме данни за епидемично разпростра...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).