Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Интересен обрат: Проф. Балтов се върна в "Пирогов"
Автор: Екип Varna24.bg 11:18 / 05.08.2022Коментари (1)814
©
архивна снимка
Бившият директор на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов“ проф. Асен Балтов се върна на работа като ортопед и травматолог в лечебното заведение. Той е започнал работа, след като преди дни е спечелил делото за дисциплинарно уволнение на две инстанции - пред Софийския районен и пред Софийския градски съд (СГС).

Сега тече едномесечен срок, в който болницата, може да обжалва решението пред Върховния касационен съд. 

"За три дни направих 4 операции. Работя в "Пирогов" на граждански договор, докато тече този едномесечен срок за обжалване, след което трябва да ме възстановят, тъй като обикновено ВКС отказва да разглежда трудово-правни спорове. На първа и втора инстанция спечелих делото и очаквам в началото на септември окончателно да бъда възстановен“, заяви той пред "24 часа".

Проф. Асен Балтов бе освободен като изпълнителен директор и член на директорския борд на "Пирогов" през февруари 2021 г.  с обвинения за финансови нарушения на болницата. На 22 юни 2022 г.  министърът на здравеопазването проф. Асена Сербезова освободи неговия приемник проф. д-р Иван Поромански. За временно изпълняващ длъжността изпълнителен директор и член на Съвета на директорите до провеждане на конкурс е назначен д-р Валентин Димитров.

Мотивът за освобождаване на проф. Поромански са извършени проверки от звено "Вътрешен одит" на здравното министерство (МЗ) в "Пирогов", резултатите от които са предадени на Софийска градска прокуратура за последващи действия. Проверките са заради постъпили през 2022 г. серия от сигнали в МЗ, че новото ръководство с приоритет е извършвало плащания по сключени от него договори и е задържало плащания на стари задължения, по които текат лихви и неустойки.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
До сега не съм чул, разбрал току-що изританата власт да е направила нещо законно до момента. То или противоречи на конституцията, дето само са чували, че я има, ама никой от тях не я виждал, камо ли прочел, то или противоречи на основни закони,за морални ценности - какво е това? Но от човек, който ти нарушава основния закон на държавата, само и само да се добере до властта, не очаквай да спазва долу стоящите по йерархия, за това се иска ценностна система, която нито той показа, че има, нито възхвалящите го. Важното е да има празни приказки, което показва какво им е отношението към грамотността и компетентността на народа, който уж спасяват, ама от кого го спасяват? Той Петков е лесен, с и без канадско гражданство, женен е за канадка, ще се прибере и без гражданството. Ще има да ги търсим вероятно, след време с Интерпол, но ще поживеем и ще видим, времето винаги ще е нашият съдник. p.s. Те и на Бойко Рашков уволненията ги отмениха, защо ли, може би много хубав, безпристрастен, назначен по заслуги, професионалист, в което не се съмнявам, вероятно съдиите са му завидели за тези качества и от завист и злоба ще са ги отменили.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2022 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Катастрофи в България
План за възстановяване и устойчивост на България
49-ото Народно събрание
Стрелба в Москва
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: