Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
"Интернет булки" печелят милиони
Автор: Екип Varna24.bg 09:08 / 25.01.2015Коментари (3)572
© Impact Press Group
"Интернет булки", които свалят наивни чужденци онлайн, а после им искат големи суми пари за сватба или за решаването на някакъв проблем, са спечелили 3,5 млн. лева само в Разградско. По данни на полицията разследванията за укриване на данъци за миналата година са пет пъти повече, съобщи bTV. Парите били спечелени от 155 активно действащи жени, които омагьосвали с чара си наивниците от чужбина. Те завъртали любов по интернет с тях. Изпращали им снимки и чертаели общи планове за съвместно бъдеще.

Всичко ставало много бързо и вървяло страхотно, докато на кандидат-булката не й изниквал някакъв спешен проблем, за който трябвали пари или пък не искала определена сума, за да може да подготви бъдещата сватба. След като чужденецът изпращал парите, бъдещата му съпруга изчезвала от интернет пространството.

В борбата с този вид измами се е заела както българската криминална полиция, така и дипломати от турското посолство у нас. Специален образователен репортаж на анадолската агенция пък се върти от година по всички турски телевизионни канали. Клипът предупреждава наивните жертви какво може да стои зад едно мило обаждане или невинен чат по интернет. От видеото става ясно още, че българските "булки", които са предимно млади момичета от ромски произход, набирали жертвите си с реклама именно по турските канали. Те пускали банери, според които "ако си търсиш хубава жена, трябва да се обадиш на този телефон".

Полицаи разказват още, че по време на една от акциите си срещу този вид измами намерили в едно от жилищата запис, направен на фона на летище "София", на които се чувал, че полетът от Франкфурт пристига. След това следвало шум, който трябвало да наподобява инцидент с бъдещата булка. След пускането на този запис жената изчезвала.

Друг похват бил да застанат до някое районно управление и да чакат линейка или сирена, за да кажат отново, че имат проблем.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 26.01.2015 г.
0
 
 
Машалла на нашту сиганка,от Айшето по убаво нема. Хем мириши,хем свири на мазна свирка и на смартфон говори хем пари вади на миширето- Ашкулсум ((
+1
 
 
Дааа...В знаменитата на книга "Златният телец" Остап Бендер казваше, че парите и така се въргалят на пътя. Трябвало само да се наведеш и да ги вземеш. Не пресъхва реката от последователите на Остап...
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Лято 2024
Парламентарни избори 2024
Масови протести срещу цените на горивата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: