Интерпол отново ще пусне снимката на атентатора в Бургас

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
12:01 / 16.11.2012
1926
Интерпол планира отново да пусне снимката на евентуалния извършител на терористичния акт в Бургас. Това каза генералният секретар на Интерпол Роналд Ноубъл на пресконференция в Министерски съвет след среща с премиера Бойко Борисов и вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Чрез снимката, Интерпол иска да напомни на хората и очаква те като видят по телевизията снимката, да дадат ключ, за да се намери човекът, каза Ноубъл. Интерпол разполага с ДНК профил и пръстови отпечатъци и, ако някой се обади с информация по снимката, може да се намери по-лесно извършителят. България е направила всичко от страна на Министерството на вътрешните работи, за да се идентифицира терористът и да се изправи пред съда.

Роналд Ноубъл каза, че никога не е обвинявал България, че не е споделила информация в Интерпол и не си сътрудничат. Понякога ДНК профилът и пръстовите отпечатъци не съвпадат с лицето, но образът съвпада и по този начин би могъл да се издири извършителят. Взети са пръстови отпечатъци, взета е ДНК проба и се работи. Стремим се хората да ни помогнат да намерим извършителя на терористичния акт в Сарафово, каза Ноубъл. По думите му - на базата на пръстови отпечатъци, се увеличава вероятността да бъде намерен извършителят. Терористичните организации много често използват легитимни паспорти извън страната, но при влизането в страната, те започват да използват откраднати или фалшиви паспорти. Интерпол може да помогне на хотелите и туристическите агенции при сканирането на паспорти. В базата данни на Интерпол има 2 милиона откраднати паспорти и са извършени 7 милиона проверки. Интерпол иска да помогне на българския туристически бизнес, каза още Роналд Ноубъл.

Източник: Агенция "Фокус"

Виж коментарите (2)

Още по темата (176):
18.07.2023 Румен Радев в Сарафово: Изминаха 11 г. от атентата, но травмата продължава да ни връща към това злокобно събитие
19.03.2023 10 години след атентата в Сарафово: Говори лекар, спасявал оцелели
08.03.2023 Прокуратурата с новини за съучастниците от атентата в "Сарафово"
18.07.2022 10 години от терористичния атентат в Сарафово, на лeтището в Бургас ще се състои възпоменателна церемония
10.05.2021 Делото "Сарафово" тръгва на втора инстанция
21.09.2020 Доживотен затвор без замяна за атентаторите от летището в "Сарафово"
Още новини от Национални новини:
Предстои голямото пътуване, а само да денонощие МВР спипа 14 вода...
Сандов: Време е за собствена парламентарна група на "Зелено движе...
ПП-ДБ има готовност да преговарят с ГЕРБ за общо управление, но п...
Българчета с пълен комплект медали на Международната олимпиада по...
Асен Агов: Евроатлантическите партии трябва да се съберат, защото...
Какво ще е работното време по празниците за "Кауфланд", "Лидл", "...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).