Инж. Иваничков: Проходите са отворени и пътищата са напълно обработени

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:02 / 23.03.2021
1227
Пътната обстановка в страната е спокойна, все още се наблюдават слаби превалявания от сняг в северните и западните части на страната. Пътните настилки са напълно обработени против заледяване. 

Това увери директорът на дирекция "Поддържане на пътната инфраструктура" инж. Даниел Иваничков в ефира на "България сутрин".

Магистралите са напълно обработени, лавини може да се появят по високопланинските проходи, стана ясно още от думите му. 

"Вчера в "Петрохан" се наложи на два пъти да затворим движението с цел премахване на тежкия и мокър сняг, който не можем да контролираме. В момента "Петрохан" е напълно проходим, ограничено е движението на тежкотоварни автомобили в прохода "Превала" в Смолян, ограничен за движение остава "Троян-Кърнаре" между Пловдив и Ловеч", обясни инж. Иваничков пред Bulgaria ON AIR.

През вчерашния ден са получени сигнали за трима закъсали шофьори, те са били издърпани. Най-вероятно проблемите за закъсването не са единствено в пътната мрежа, допусна инж. Иваничков. 

Той призова водачите да използват първокласните пътища и автомагистралите. Ограничения има единствено на АМ "Струма" заради монтажни работи.

"Нямаме силно активизиращи се срутища през последните дни. Екипите на пътноподдържащите фирми са в пълна готовност, очакваме още два дни обстановката да е такава. Снощи в цялата страната са работили около 470 машини", каза още директорът на "Поддържане на пътната инфраструктура".

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Цената на агнешкото: От 17 до 28 лева за килограм, но засега!
Утре: Теглят номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за...
Започва Страстната седмица: Ето какви са обичаите
Борисов категоричен: Преговори между ГЕРБ и ПП-ДБ може да има, но...
Има ли причина да се притесняваме за цените на горивата по празни...
Проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).