Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Инж. Стоян Тошев: Трябва да говорим повече за хората, които са на терен в гората
Автор: Екип Varna24.bg 12:47 / 04.04.2023Коментари (0)642
"Трябва да говорим повече за хората, които са на терен в гората. Те са тези, които стоят зад цифрите, зад стопанисването и опазването на горите. Горските служители са тези, които се бориха с пожарите през миналата година и помагаха на гражданите при наводненията в Карловско, огромен респект към техните усилия“. Това каза инж. Стоян Тошев по време на официалното откриване на Седмица на гората, което се състоя днес в Музикално-драматичен театър – "Константин Кисимов“, във Велико Търново.

"Проблеми в сектора има, но разрешаването не може да бъде постигнато с конфронтации, необходим е конструктивен диалог между всички заинтересовани страни. Трябва да бъдем заедно, не само когато има бедствия“, отбеляза той. По думите му България разполага с едни от най-добре стопанисваните гори в Европа и това е резултат от труда на предците ни, който ние продължаваме. "Ние сме професионалистите, които се грижим за горите и обществото може да ни се довери“, добави инж. Тошев. 

На националното откриване на "Седмицата на гората" по традиция се връчиха наградите на най-изявените лесовъди и служители по контрола върху дейностите по опазването на горските територии за 2022 г.

Лесовъд за миналата година бе отличен инж. Петко Ангелов - експерт в Югозападно държавно предприятие гр. Благоевград с подгласници инж. Кирил Иванов - директор на Държавно горско стопанство - Невестино, инж. Асен Карабов - заместник-директор на Южноцентрално държавно предприятие гр. Смолян и инж. Елена Крижан-Величкова - началник на отдел в дирекция "Търговски дружества и държавни предприятия“ в Министерството на земеделието.

Призът "За цялостен лесовъдски принос“ получи инж. Петър Заяков, директор на РДГ-Стара Загора. Носители на наградата "За значителен принос за популяризиране и повишаване имиджа на лесовъдската професия“ са инж. Елена Кайкова - лесовъд на частна практика и инж. Александър Попов - заместник-директор на ДГС-Белица.

С плакет на ИАГ и грамота за дългогодишна и образцова служба в системата на горите посмъртно беше удостоен инж. Николай Николов - дългогодишен директор на РДГ-Велико Търново. Плакет на ИАГ бе връчен и на Лесотехническия университет.

Наградите "Служител по контрола и опазването на горските територии за 2022 г.“ получиха Красимир Кайряков - главен специалист горски инспектор от РДГ-Берковица, Тодор Русев - главен специалист горски инспектор от РДГ-Стара Загора, инж. Десислава Христова, главен горски инспектор от РДГ-София.

Първият ден от празника на лесовъдската колегия – Седмица на гората завърши със символично залесяване.

В официалната церемония участие взеха заместник-министърът на земеделието инж. Валентин Чамбов, председателят на Съюза на лесовъдите в България проф. д-р Иван Палигоров, както и представители от Министерството на земеделието, Изпълнителната агенция по горите, Лесотехническия университет, Института за гората при БАН, Съюз на лесовъдите в България, директори на държавни горски предприятия, регионални дирекции по горите, горски и ловни стопанства, дирекции на природни паркове, лесозащитни и семеконтролни станции, браншови и синдикални организации, асоциации, бивши и настоящи служители в горските структури, студенти и други.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
49-ото Народно събрание
Парламентарни избори 2024
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Лято 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: