Йотова: Нидерландия направи най-добрия коледен подарък на всички евроскептици

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
14:58 / 03.12.2022
838
Нидерландия направи най-добрият коледен подарък на всички евроскептици, популистките партии в Европа и на тези, които не искат да има силна Европа. Това каза пред журналисти вицепрезидентът Илияна Йотова след откриването на паметник на поета Димитър Данаилов в град Чирпан.

По думите й е цинично решението на Нидерландия да каже "не" на България за Шенгенското пространство. 

 "С решението те толерират двойните стандарти в Европа - нещо, което не стои в основата на създаването на ЕС. Да не говорим за ценности като солидарност, взаимна помощ и уважение. Аз обаче имам още едно послание и това е към всички нас, политиците, политическите партии - нека това решение на Нидерландия да не се обръща в аргумент за нови политически сблъсъци, защото тук интересът на България е над всичко", заяви Йотова. 

"Нека да оставим българската дипломация, която работи изключително през последните месеци, да довърши своята работа. Все още има няколко форума на европейски ниво, на които ние ще бъдем представени, както срещата в Тирана, така и тази на върха след това в Брюксел, в която ще участва президента на страната. Нека да му оставим възможността да  защити българската позиция и да се надяваме на успех", добави тя. 

По отношение на Изборния кодекс от думите й стана ясно, че има вероятност президентската институция да наложи вето за отлагането на реформирането на района "Чужбина".

Виж коментарите (0)

Още по темата (528):
19.04.2024 Еврокомисарят по вътрешни работи Илва Йохансон посети ГКПП "Аерогара София"
18.04.2024 Еврокомисар Йохансон: Напълно готови сте за Шенген, няма риск България и Румъния да бъдат залети от нелегални мигранти
18.04.2024 Марк Рюте: Неприемливо е България да не е член на Шенген и по суша
18.04.2024 Николай Рашков: Ако полетът ви бъде отменен - ще получите храна и вода, но много шофьори по границите имат ужасни битови условия и никой не се интересува!
15.04.2024 И днес на "Дунав мост" се чака с часове: Над 1 млрд. лв. е загубила икономиката ни за 1 година заради сухопътния Шенген
11.04.2024 Заради Шенген: Христо Стоичков попиля австриеца Нехамер
Още новини от Национални новини:
Масови проверки на КЗП за ПОС терминали!
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
Свалянето на Росен Желязков от новата сглобка ПП-ДБ, БСП, "Възраж...
МЕ: България и Турция ще продължат да си сътрудничат за гарантира...
Нов дълг се очаква да бъде набран в средата на май, ето каква е с...
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).