Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Ирена Анастасова: Липсва цялостния управленски подход спрямо системата на образованието
Автор: Екип Varna24.bg 21:45 / 09.12.2020Коментари (1)1295
©
Според зам.-председателя на БСП Ирена Анастасова начинът, по който се провежда дистанционното обучение, в никакъв случай не може да замести присъственото. "Проблемът е много сериозен, защото при онлайн обучението методиката е съвсем различна. Не е въпрос само на технически средства“, заяви депутатът от левицата пред БНР.

"При онлайн обучението у нас се използва огледален образ на това, което се прави в клас – пренася се начинът на преподаване в клас, пред една камера. Не може да разчитаме, че ефектът ще е същият. По никакъв начин не може да се задържи мотивацията на децата при този вариант на обучение“, алармира народният представител от БСП.

Атанасова похвали българските педагози: "Колегите подходиха много отговорно и образователната система на България за първи път доказа, че това е все още е най-организираната и дисциплинирана система в страната. През пролетта макар и трудно, системата се справи и за дни премина на тези релси на преподаване“. Тя като уточни, че всичко това не означава, че сме намерили ефективния начин на обучение и не трябва да си затваряме очите. "Ако продължим оттук нататък по този начин, пораженията ще са много сериозни“, предупреди социалистът.

Народният представител обаче отново зададе тревожните въпроси, вълнуващи съсловието: "Аз питам къде е общият поглед на Министерството на образованието, защото в момента се получават невероятни различия в качеството на получените знания и умения на децата“, коментира Анастасова. Тя добави, че тези различия не са само в различните училища в страната, а дори в едно и също училище. "Някои колеги го умеят това, а други колеги не. Контролът някъде е завишен, а в други напълно липсва. Така се получи една много пъстра картина“, обясни заместник-председателят на БСП.

Ирена Атанасова направи констатация за общото усещане у хората: "На обществото му липсва цялостният управленски подход върху системата. Ние нямаме оценка какво се случи втория срок на миналата учебна година“. Като член на Комисията по образование и наука в Народното събрание Ирена Анастасова сподели, че не е наясно какво е нивото, което е постигнато в рамките на цял срок дистанционно обучение. "Няколкократно зададохме въпроса дали има анализ и какъв е той на министъра в Комисията, но така и не знаем до момента“, със съжаление уточни тя.

По думите на заместник-председателя на БСП има абсолютно разминаване на картината, която се поднася пред обществото и реалността, относно образованието в страната.

По повод по-ранното завръщане на децата в детските градини Ирена Анастасова зададе въпроса: "Защо изобщо затворихме детските градини след като след две седмици ги пускаме? Какво постигнахме с това затваряне?“. Тя заяви, че единственият резултат от него, е че се предпази част от персонала в детските градини, но в същото време се създаде и проблем с работата на родителите.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Февруари 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Решения на Общински съвет Варна
Проблем с недостига и износа на лекарства
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: