Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Ирина Бокова може да стане зам.-генерален секретар на ООН
Автор: Екип Varna24.bg 12:19 / 07.10.2016Коментари (9)1006
©
След неуспеха в гласуването, Ирина Бокова е на път да заеме поста заместник-генерален секретар на ООН. За тази възможност съобщава британският вестник "Guardian", цитиран от Нова телевизия.

Според изданието, броени часове след като Антониу Гутериш получи пълната подкрепа на Съвета за сигурност за поста генерален секретар са се появили спекулации, че Русия ще бъде компенсирана за своя вот.

Издигането именно на Бокова е един от жестовете, който може да бъде направен към Москва. В първото си публично изявление след избора, бившият премиер на Португалия заяви, че ще служи на жертвите на конфликти, тероризъм, бедност и несправедливост.

Очаква се Общото събрание да се събере следващата седмица, за да одобри окончателно Гутериш начело на ООН.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Всичко може да стане тя!Даже може и открито да си каже Москва,на кой беше кандидат,като бързаше Орешишарски да я номинира от името на България. Насраната руска политика,понеже не вървеше да сложи рускиня,си насоса варианта жена от източна Европа и взе да "пропагандира" навсякъде.Щото те си имаха техния си кандидат и мурзилките тук и те много се радваха. Обаче понеже номерата не могат да минат без САЩ и Англия и хоп.....и след 5 изслушвания се видя,че Иринка няма да я бъде.Щото португалеца винаги беше първи а другарката Бокова,все по надолу от 4-то място.И сега когато ПАК се класира 4-та,ни я пробутвате ,че била 2-ра което не е вярно защото тя има 2 гласа Против от постоянните членки в Съвета за Сигурност. А Гутиереш няма и 1.Значи и Русия не е гласувала Против него,а за Бокова е ясно,че против са гласували САЩ и Великобритания.Е сега ,за къв пак го дървите да я пробутате за заместник. Нали е шеф на ЮНЕСКО. Бива ли онова местенце да изстине за да бъде зам в ООН или Москва неистово иска да я пробута там в кухнята,да може да си я ползва после!
0
 
 
Чиста спекулация на Гардиън. Ако генералният е от Европа, значи заместниците му ще са от Азия, Африка и Южна Америка. Такъв е принципът.
Aнонимен
на 07.10.2016 г.
-1
 
 
Стига бе ! Що не Кристалина ? Ужас ! Та тя е толкоз кадърна ... Щеше да отмие срама от лицето ни след "лошото представяне" на Бокова ... Пък сега пак Бокова вместо Кристалинка. Ей тоя свят пълен с комунисти :))))
+3
 
 
"Русия ще бъде компенсирана за своя вот"? "Издигането именно на Бокова е един от жестовете, който може да бъде направен към Москва"? Към Москва?!? Бокова не беше ли "нашият" кандидат? Или тия от Guardian нещо са се объркали...? :)
Aнонимен
на 07.10.2016 г.
+3
 
 
Еййй...ама няма ден в който Боковица да не я пробутвате 2ра след като финишира 4та и да ни внушавате,че става зам в ООН-то.Значи ще си напусне ЮНЕСКОто за да е зам.в ООНто понеже Русия така искала.Ами тя Русия така ви я пробутва 2 години и ви лъжеше че "трябвало" да бъде жена от Източна Европа ,а те тея мантри само те си ги насосваха.Накрая си гласуваха за мъж-португалец-социалист пък другарката Бокова сега ще ни я пробутват за зам.Понеже е много кадърна,морална и харизматична.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Природни стихии
Мигранти и бежанци
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Газови доставки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: