Искат главата на държавен служител заради изказване във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:26 / 22.03.2012
2717
ВМРО-БНД иска от премиера Бойко Борисов да освободи Росица Иванова от заеманата длъжност секретар на "Националния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси". Това съобщи зам.-председателят на ВМРО и лидер на организацията във Варна и общински съветник Костадин Костадинов.

Искането е по повод изявленията, направени миналата седмица от Иванова във Варна, в които тя изрази позицията, че незаконните постройки в ромския квартал "Максуда" не трябва да се събарят. Това е в разрез със закона, който предвижда премахване на незаконното строителство, коментира Костадинов, който припомни думите на висшата служителка, че държавата е склонна да се отклони леко от закона, за да запази част от къщите в циганските махали.

Недопустимо е държавен служител в администрацията на МС да говори за заобикаляне на закона и да се поставя над него, смятат варненските воеводи, според които не може въпросната чиновничка, в качеството на заеманата от нея длъжност, да иззема контролните функции на ДНСК и да определя коя постройка е законна и коя подлежи на събаряне.

"Националния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси" е създаден за решаване на т.н "ромски въпрос". Установено е, че голяма част от населението на страната е изключено от обществото и този проблем трябва да се реши, но не това е начинът, коментира Костадинов.

Той обяви, че в края на март ВМРО-Варна организират протест, свързан с увеличаването цените на електроенергията и водата. Протестът ще бъде организиран нестандартно, под формата на автопоход. За 1 април пък е насрочен Национален протест в столицата.

Източник: в. "Стандарт"


Виж коментарите (0)

Още по темата (29):
17.09.2019 Портних: Продължава събарянето на постройки в "Максуда"
21.03.2013 "Максуда" се оказва "търпима" относно незаконните строежи
14.03.2012 Съдят държавата заради 44 дка в "Максуда“
27.02.2012 Кметът на "Младост": В "Максуда" хитруват с незаконните строежи
20.01.2012 Нови масирани проверки в "Максуда"
16.01.2012 Събарянето на ромските къщи в "Максуда" ще отнеме доста време, според РДНСК
Още новини от Национални новини:
Специалистът по право Димитър Стоянов: "Аз съм Кирил Петков и не ...
Експерт: Ето кога коклюшът може да бъде коварен
Изтеглиха номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за съ...
Главчев: Имам доверие към всички министри в моя кабинет
Плугчиева: Има партиен асансьор, много е опасно
Любо Ганев: Хазартните компании подпомагат почти всеки спорт, тря...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).