Искат извършителите на бунта в Харманли да бъдат изведени извън страната

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (16)
15:16 / 24.11.2016
2958
"Бунтът в бежанският лагер в Харманли е последица от неадекватната политика по темата бежанци", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Стотици мигранти, затворени в бежанския център в Харманли, влязоха в сблъсък с полиция и жандармерия броени дни след като обектът беше поставен под карантина.

"Толкова време алармираме за тези проблеми, котио се случиха там. Включително здравните и рутинни проблеми. Като нехаят и само се тупат в гърдите колко много са свършили, дотук ще се стигне", допълни Нинова.

Тя добави, че превръщането на лагера в такъв от затворен тип е закъсняло и според нея държавата е реагирала неадекватно месеци наред.

"Илияна Йотова опита с наши хора, с представители на Европейския парламент да влезе в лагера и ги спряха, че има опасност от заразни болести", припомни Нинова.

Националистите искат "репресивна реакция". Извършителите на бунта в Харманли да бъдат изведени извън страната, обявиха от "Обединени патриоти".

"Трябва да има репресивна реакция и министърът на вътрешните работи да я организира незабавно. Всички, които палят, горят и демонстрират неуважение към българския народ и институции трябва да бъдат репатрирани в най-спешен порядък. Да понесат цялата отговорност на закона-арести, излежаване на присъди и всичко останало", заяви Искрен Веселинов от ВМРО.

Според Борис Ячев от НФСБ организаторите на бунта трябва да бъдат репатрирани: "Това са хора, които нямат статут. Спрямо тях трябва да се приложат и мерки от международното законодателство и да се върнат от където са дошли".

"Тези, които палят и безчинстват да бъдат извозени на момента извън страната. Да се установят извършителите, и който е мятал камъни по българския полицай, палил и чупил, да понесе цялата строгост на закона, да бъдат изведени извън страната", каза и Николай Александров от Атака.


Виж коментарите (16)

Още по темата (832):
24.11.2022 Безпрецедентен миграционен натиск! Все повече чужденци сред
каналджиите!
02.11.2022 Чужденци откриха в каналджийството доходоносен бизнес
18.10.2022 Голям проблем! Трупове на бежанци стоят с месеци в бургаската болница
11.10.2022 Бургаският съд отчита увеличение на делата за трафик на мигранти
26.09.2022 Синът на Софи Маринова загази сериозно
20.09.2022 Разбиха престъпна група за каналджийство
Още новини от Национални новини:
Управител на хотел на първа линия в Слънчев бряг: Нямахме избор, ...
Експерт: Харчим повече. Морето много интензивно почна да работи
Очаква ни слънчева неделя 
Цветница е!
Масови проверки на КЗП за ПОС терминали!
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).