Истерия около опасността от коронавирус тресе България, хората започнаха да се запасяват с продукти

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
22:56 / 27.02.2020
2239
Истерия около опасността от коронавирус тресе България. Въпреки че, няма доказан случай на болен от Covid-19 у нас, хората са притеснени и се запасяват с трайни хранителни продукти, витамини, противовирусни и противогрипни препарати.

Маските и дезинфектантите свършиха преди седмици, затова народът масово купува медицински спирт и марли, с които да си направят собственоръчно маски, показа проверка, пише “Труд".

Хората в София, Пловдив, Благоевград и Велико Търново се презапасяват с хранителни продукти. Те са притеснени, че ако в България се обяви карантина, магазините ще се опразнят, както стана в Италия и Гърция.

Изкупуват се брашно, ориз, олио, захар, сол, спагети и макарони, вода, чай, боб, леща консерви и препарати за почистване. Освен пакетирани продукти се купуват и салами с дълъг срок на годност и замразени меса.

“Жената ме прати да купя няколко пакета брашно, ориз и боб, олио, захар, да имаме за всеки случай. Гледахме какво става в Гърция и решихме да се застраховаме", коментира мъж с пълна пазарска количка от магазин в Благоевград.

В аптеките в цяла България са свършили спиртните дезинфектанти и маските. “Гелчетата свършиха светкавично бързо. Поръчали сме дезинфектанти и очакваме доставка до 3-4 дни", заяви пред председателят на Асоциацията на собствениците на аптеки Николай Костов.

Заради липсата на дезинфектанти, хората масово купуват медицински спирт. В аптеките в Шумен свърши и спиртът.

Новият коронавирус продължава да се разпространява близо до нас. На Балканите Румъния съобщи за първи случай. По два нови положителни теста има в Гърция и в Хърватия. В Северна Македония засега е само един. Регистрирани случаи има вече в 18 държави на Стария континент. Най-критична остава ситуацията в Италия.

Премиерът Бойко Борисов: НОИ може да фалира, ако хиляди са под карантинаПри една разрастваща се епидемия от коронавирус и хиляди под карантина вкъщи, Националният осигурителен институт (НОИ) ще се изпразни. Това заяви премиерът Бойко Борисов от трибуната на Народното събрание.

Виж коментарите (2)

Още по темата (14907):
22.04.2024 Без починали от коронавирус за последното денонощие
09.04.2024 Лекар: Една майка да откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Доц. Атанас Мангъров: Тези ваксини трябва да бъдат правени безусловно
08.04.2024 Проф. Ива Христова: Заболеваемостта от коклюш се повишава стремително
08.04.2024 Оправдаха Костадин Костадинов за заблуждаващо твърдение през пандемията
08.04.2024 Д-р Бацелова за коклюша: Това заболяване може да продължи седмици наред и крие рискове
Още новини от Национални новини:
Управител на хотел на първа линия в Слънчев бряг: Нямахме избор, ...
Експерт: Харчим повече. Морето много интензивно почна да работи
Очаква ни слънчева неделя 
Цветница е!
Масови проверки на КЗП за ПОС терминали!
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).