Историята на детето, което оцеля по чудо

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (4)
09:07 / 27.06.2016
1019
Наричат го Тарзан и Маугли. Животът на тригодишния Мохамед, който оцеля над 100 часа без вода и храна в гората, вече е вън от опасност. Лекарите от интензивното отделение на русенската болница стабилизираха състоянието му.

Мохамед или Димо, както го нарича семейството му, се изгуби в понеделник вечерта в гората край русенското село Смирненски. Над 100 души с термокамери и дрон се включиха в издирването му. В петък фермери откриха детето в нивата си, изтощено и с риск за живота.

"Щастливи сме, че детето вече е добре. Намериха го комбайнерите. Когато леля ми го попита: "Мохамед, кой ти даде вода и хляб?", той посочи към небето. Господ го е пазил там", разказа Емил, бащата на малкия Мохамед.

"Това е чудо. Детето е намерено в полето и при пристигането беше тежко обезводнено, с висока температура, охлузвания и с много паразити по него, но в момента то е много добре", обясни за "Здравей, България" Йосиф Новаков, директор на Университетската болница в Русе.

Бащата на детето работи в строителството, а понякога чисти и шахти.

"Взимаме 110 лв. детски добавки. Голямата ми дъщеря учи в четвърти клас. Малкият Мохамед ще получи колело за рождения си ден. Малкият обича да танцува", добавя бащата на Мохамед - Емил.

Виж коментарите (4)
Още новини от Национални новини:
Ето кои пенсионери останаха без добавка за Великден
ЕС смята, че Русия ще се намеси в българските избори
Нумеролог с интересна прогноза за изборите у нас и края на войнат...
Важно за пътуващите! Интензивен трафик на границата на с Румъния
Ето какво показаха проверките на БНБ за заплатите в банките
Президентът наложи вето върху важен закон, засягащ проекти и инве...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).