Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Ива Дойчинова и Светослав Иванов обявиха голяма новина
Автор: Екип Varna24.bg 13:47 / 02.11.2022Коментари (0)623
Вдъхновяващият учител, историк и изследовател от Свиленград Димитър Гилев спечели вота на публиката в националната обществена кампания на БНР "Будител на годината 2022". Резултатите от гласуването бяха обявени на тържествена церемония на празничния 1 ноември. Водещи на събитието, което ще бъде излъчено днес в 23:30 часа по bTV, бяха журналистите Ива Дойчинова и Светослав Иванов (водещ на публицистичното предаване "120 минути“).

Победителят в "Будител на годината 2022", Димитър Гилев, призова всички българи да се пробудим и осъзнаем, че сме древен народ с история, да спрем да говорим за България като за държава и да осъзнаем, че тя е отечеството ни. Затова и често влиза в клас с костюм от миналото, за да преподава автентично, а в своята интернет платформа "Древна България" Гилев качва клипове, статии и публикации, с които цели пробуждането на българския народ. Материалите вече са над 1500.

29-годишният учител сподели, че иска да научи учениците си на чест, морал, дълг, родобюлие, отечественознание: "Отечеството символизира духовното единение на един народ, затова моята мисия е да възпитам в децата да градят бъдещето на България. Историята не е само нашата памет, та е и гръбнакът на народа, а без гръбнак не можем да стоим изправени".

Димитър Гилев беше един от десетте финалисти в деветото издание на  кампанията "Будител на годината“, избрани от журито (проф. Огнян Герджиков, д-р Румен Манов, Светослав Иванов, Даниел Ненчев, Елеонора Гаджева, Добрина Чешмеджиева и Ива Дойчинова) сред стотици предложения от слушателите на БНР.

Наградата "Аз, буки, веди – Знание" на скулптора Александър Пройнов връчи генералният директор на обществената медия Милен Митев с думите: “Във време на все по-ожесточено противопоставяне, тази кампания продължава да ни обединява. Именно това нарастващо разделение в обществото прави нуждата от будителите днес все по-голяма.

В епохата на Българското възраждане будители са били онези, които са работили за просвещението и запазването на националното ни самосъзнание като българи. Днес будител може да е всеки от нас – аз, вие, човекът до вас с личния си пример за доброто, което правим, с каузите, зад които заставаме,  развиваме и отстояваме“.

Специалната награда на Българското национално радио получи проф. Мартин Вечев, визионерът на бъдещето от INSAIT, който успя да постави България в центъра на света със заряда, хъса и енергията си. Наградата връчи Димитър Димитров, член на УС на БНР.

 

Наградата на bTV Media Group, партньор на кампанията "Будител на годината 2022“, получиха двама души с огромни сърца - Силвена Христова и Красимир Ламбов, основателите на Фондация "Живот със Синдром на Даун", които преобърнаха представите на българите за слънчевите деца, и които показаха на всички, че това състояние далеч не е присъда, а предизвикателство. Наградата връчи главният оперативен директор и изпълнителен директор на bTV Media Group Господин Йовчев.

По време на церемонията публиката аплодира и още едни будители и тяхната вдъхновяваща музика – група "Остава“, които тази година отбелязват 30 години на сцената. Характерният стил на формацията, специфичният и чувствен вокал на Свилен, текстовете, които ни карат да се замислим, са сред причините групата не само да "остане" 30 години на музикалната сцена, но и да е следвана от хиляди почитатели.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: