Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Ива Митева ще е депутат за последен път, няма да става член на ИТН
Автор: Екип Varna24.bg 21:12 / 15.09.2021Коментари (2)1347
© БГНЕС
Председателят на 46-ото Народно събрание Ива Митева ще се кандидатира и на следващите парламентарни избори от листите на "Има такъв народ", но няма да става член на партията и това ще бъде за последен път. Това обяви самата тя пред журналисти.

Да, отново ще се кандидатирам от листите на ИТН. Отдавна познавам тези хора. Няма да стана член на партията, каза тя.

"Имах колебания дали да се занимавам с политика. Вероятно и вие на мое място щяхте да имате колебания. Наистина отстрани нещата изглеждат много по-различни, но ми се струва, че трябва да опитам за последен път. Винаги съм смятала, че депутатите трябва да имат по 2-3 мандата, защото смятам, че ако не можеш да дадеш нищо от себе си, няма да го направиш и на 10-ия мандат", категорична бе Митева.

Не сме се видели с г-жа Татяна Дончева днес, даже разбрах, че отново е правила много жлъчни коментари по мой адрес в пленарната зала. Многократно казах - такива хора нямат място в политиката, отвърна тя на въпрос дали са си казали нещо с Дончева в последния работен ден на парламента.

Митева не възнамерява да ползва и охраната на НСО, каквато й се полага, след като мандатът й приключи. Не мисля да ползвам охрана. Това обсъждахме и днес с колегите, питах дали трябва да имам охрана заради заплахата, отговорът беше не, така че най-вероятно от утре няма да бъда с охрана, обясни парламентарната шефка.

Ива Митева пожела на учителите и учениците да бъдат здрави и заедно с взаимно търпения да "отвеят тази епидемична обстановка". Това, което ми се иска и силно се надявам младите и образованите да се включат и да направят промяната, която очакваме, допълни Митева. Тя благодари на журналистите за коректното отразяване.

Надявам се да се видим отново и вратите на Народното събрание да бъдат винаги отворени за вас, както бяха до този момент, каза тя.

Радвам се, че днешното заседание се проведе точно на тази дата, мисля, че е знаково, защото ако се беше провело вчера или в понеделник, щяхме да гледаме точката само за закриването на бюрото, а днес успяхме да приемем и на първо гласуване закона за съдебната власт, което е знак, че имаме воля да приемем съдебната реформа. Надявам се да бъдем повече обединени и смирени в един следващ парламент.

Приехме почти всички ратификации, включително доклада на временната комисия, както и да се внесе доклада на комисията по ревизия вчера. Тези дни бяха полезни и мисля, че свършихме добра работа. Приехме бюджета и дадохме 16,5 млн. лв. повече за култура. Дадохме допълнително 70 млн. за земеделие, 70 млн. за туризъм, 60 млн. лв. за мигрантски натиск, около 100 млн. лв. за общините. Бяхме критикувани, че сме се забавили с правенето на комисиите, но когато приемаме разпоредби под натиска на НПО и не познаваме процедурите, обикновено се стига дотук. Направих справка - този парламент е първият, който е приел изцяло нов правилник. Досега винаги се е работило върху стария и са се правели предложения. Така че за 15 дни успяхме да напишем съвсем нов правилник. Затова и комисиите бяха създадени малко по-късно, отчете тя.

"Отношенията наистина бяха много трудни. Аз като председател бях със свои и с чужди, трябваше да балансирам между партиите на промяната и в един момент дори останах съвсем сама, но съм щастлива че отстоях на моите решения", каза Ива Митева.



Още по темата: общо новини по темата: 3350
11.10.2022 »
14.07.2022 »
06.07.2022 »
25.05.2022 »
23.05.2022 »
05.05.2022 »
предишна страница [ 1/559 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Нито крачка назад! Зад нас е България.
на 16.09.2021 г.
0
 
 
Виждам, че някои потребители, както и в предишните си постове, мразят всички и всичко, но нагласите показват, че Ива Митева ще бъде избрана в следващия парламент, така че по-добре да свикват с положението. Желая и успех!
-1
 
 
Ааа,жъ става дипутаткъ,но няма да ставъ членкъ?!?За ЧЛЕНкъ не ставаш по рождение,,но по.добре си помисли - държавната ясла вече ти се изплъзна,повече няма да видиш държавна служба,мършо миризлива!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: