Ива Николова: Мога само няколко неща - да пера, да чистя, да готвя и да пиша

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:36 / 04.10.2022
1278
За първи път от десетилетия сред журналистите, които отразяваха парламентарните избори, имаше едно забележимо отсъствие. Ива Николова не беше в първата редица репортери, но анализира резултатите от първия ред в тила, вече като зрител.

"Изборите са уникални. За първи път от 1990 година нямаше спасител. Явиха се познати политически сили. Избрахме на живот и смърт да има правителство, без политически лица и лидери - това избрахме. Всичко е абсолютно ясно - отлив на близо 350 хиляди избиратели. Това не е разочарование, това е недоверие", коментира журналистът пред Bulgaria On Air.

"Има такъв народ" от най-добрата си позиция, са загубили 562 хиляди гласа, когато си неестествен проект, а не партия - проектите свършват. Партиите имат други свойства, те битуват във всякакви условия – падат, стават. Партията е жив организъм", допълни Николова.

Според нея е липсвало още нещо важно - национална кауза.

"Хората трябва да бъдат спасявани. Лошо възпитание и лошо познаване на историята, и защо Спарта е паднала - защото са избили старите хора. Не става думи за стари за можещи и опитни, и всяка младост би трябвало да е обладана от самочувствието си, но да разчита на това, че има кой да я научи", поясни още тя.

"За мен журналистиката никога не е била характер. Аз съм правила всичко, заради което вкъщи са ме наказвали, биели, тоест държала съм се зле. Благодарност не видях, освен от случайни хора. В живота си мога няколко неща - да чистя, да пера, да готвя и да пиша, започнах като вестникар и си оставам вестникар, може би за това ми провървя, а и има още нещо, което е много важно в журналистиката, освен чантата и обувките -  това е любопитство. Ако си любопитен към света, към хората - значи си добър журналист", категорична е Ива Николова.

И добави, че не може да се обиди от хора, които не са на нейното ниво.

Виж коментарите (0)

Още по темата (865):
22.02.2023 ВМРО прекратява разговорите с "Български възход"
26.01.2023 Георги Свиленски: БСП направи възможното и това, което очакваха българските граждани
27.12.2022 Юрий Асланов: Политическа нестабилност ще се прилее в икономическа и остро ще се усетят социалните последици
26.12.2022 Юрий Асланов: Парламентарно представените партии тупкат топката, изчаквайки и готвейки се за местните избори
15.12.2022 Слави Трифонов: Вежди Рашидов е Дядо Коледа, Десислава Атанасова - Снежанка, а Петков и Василев са седемте джуджета
10.12.2022 Атанас Атанасов: На Борисов му трябва политическа пералня
Още новини от Национални новини:
Увеличиха заплатите на тези служители
ЕК призова България да подобри своя национален план в областта на...
НСО с позиция срещу твърдения на Денков: Охраната не му била отне...
Проучване на "Екзакта Рисърч Груп": ГЕРБ-СДС с над 9% преднина пр...
БНБ: Външният дълг на България нарасна с над 160 млн. евро за год...
Главчев с важна среща, разговаря с представители на Националния с...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).