Ивайло Мирчев: България няма да дава комплекси С-200 и С-300 на Украйна

Автор: Алена Соколчева
Коментари (0)
10:36 / 14.09.2023
1040
България няма излишни ПВО комплекси, но трябва да чуем анализа на експертите, които да кажат дали имаме такива например, които са дефектни ракети или нещо подобно, което може да бъде предоставено. Това посочи депутатът от ПП-ДБ Ивайло Мирчев, предаде репортер на "Фокус".

На въпрос защо е необходимо да даваме дефектни ракети на Украйна и за какво биха послужили той обясни, че в момента страната ни и по отношение на комплексите С-200 и С-300 няма особено много излишни такива. Мирчев допълни също така, че комплексите С-200 и С-300 няма да бъдат давани на Украйна, защото гарантират националната ни сигурност. 

Относно информацията за евентуалното разполагане на многонационална бойна група в района на Ямбол, депутатът от ПП-ДБ повтори думите на Тагарев, че това не е нещо спешно, което трябва да се случи и е планирано за 2025-2026 г., като няма никакви притеснения по отношения на евентуална база в Ямбол.

"Нито е ясно какъв ще бъде комплексът, нито е определено дали ще е точно там. Става дума за предварителна информация. При положение, че на 300 км от нас има война, има опасност за националната ни сигурност. Ние трябва да направим така, че на никой да не му хрумва, например, както правят руснаците в момента - да бъдат в икономическата зона на България над един месец. Единственото, което правят е да притесняват търговския трафик и да демонстрират излишна сила. Ние трябва да бъдем достатъчно силни, за да можем да защитим страната си. Това става с придобиването на ново въоръжение, което смятаме да бъде акцент през следващите месеци", посочи Мирчев.  

Според него най-лесният начин за деескалация на напрежението е Русия да се изтегли от Черно море и от всички територии на Украйна, които вече е взела. И добави, че България трябва да бъде силна, "да изпозлваме помощта на западните ни партньори и да имаме достатъчно оръжия, за да може на никой да не му хрумне в окономическата зона на България да прави каквото си поиска".

Виж коментарите (0)

Още по темата (4524):
04.05.2024 Русия обяви за издирване и Петро Порошенко
04.05.2024 Русия обяви за издирване украинския президент Володимир Зеленски
29.04.2024 Нумеролог с интересна прогноза за изборите у нас и края на войната в
Украйна
01.04.2024 Експлозия в Екатеринбург: Избухнал е пожар в цех на предприятието "Уралмашзавод"
21.03.2024 Доц. Искрен Иванов за България в НАТО и ЕС: Сякаш политиците не са наясно какво да правят с бъдещето ни
20.03.2024 ЕК отпусна първите 4,5 млрд. евро по механизма за Украйна
Още новини от Национални новини:
Президентът от Брацигово: От нас зависи да пренесем във времето в...
Какви мерки ще се вземат срещу преписвачите на Матури 2024?
Снимка на полицаи и възрастна жена стана абсолютен хит в мрежата
Майката на простреляното в главата дете от Враца с първи коментар...
Стефан Янев откри кампанията на ПП "Български възход" на Шипка с ...
Откриха издирваното дете


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).