Ивайло Мирчев: Радев днес без капка срам заявява, че нападнатата Украйна настоявала да води война

Автор: Цвети Тончева
Коментари (0)
22:25 / 14.07.2023
1223
Ивайло Мирчев отговори на президента във Фейсбук, след като той днес заяви на Рожен, че Украйна настоява да води тази война, видя "Фокус". 

"Представете си за миг, че държавата Х напада България. И България, представете си, вместо да се предаде на мига, взема, че се отбранява. Интересно ми е при такъв един сценарий какво ли би казал Радев? Дали ще е недоволен, че България настоява да води тази война? Понеже, разбирате ли, Радев днес без капка срам заявява, че “Украйна настоява да води война, за която плаща цяла Европа". Украйна настоява. Не Русия, която я напада. А нападнатата Украйна настоявала да води война.

Вие как го виждате? Ако ни нападнат, дали ще настояваме да се отбраняваме? Или ще отстъпим на страната-нападателка да си вземе, каквото ѝ е удобно от нашата територия?

Вчера президентът обвини в безродие несъгласните с издигането на Роженски пилон, което щеше да е комично, ако не беше всъщност безкрайно тъжно и жалко. Затова искам да ви кажа какво всъщност според мен е безродие. Безродие е да си неспособен да различиш българския национален интерес от кремълския имперски такъв. Безродие е да си излезеш от парламентарна зала, докато новото редовно правителство се заклева под звуците на българския химн.

И ако президентът е мечтал да издигне знамето ни на рекордна височина, бих казал, че тази мечта страда от неизлечимия буквализъм на пишман патриотите. Писал съм го и преди, ще го повторя пак: България няма нужда от компенсаторни символи, с които да се почувства велика. България има нужда да се погрижи за носителите на духа, за разпространителите на културата си; за паметниците - свидетели на историята, а потънали в забрава. Това са нещата, които ни свързват. Това са нещата зад знамето. И ако за тях не се грижим, колкото и високо да го развеем, напразно ще е. И като говорим за свързване - обществото ни не е разделено от едно знаме на пилон, разделяно е от политици, които търсят власт в разделението. Президентът трябва да е обединител на нацията, а не да насъсква едни хора срещу други", пише Мирчев.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Брутално задръстване на Маказа
Последният български цар днес става на 87
Празник е! Честваме чудотворец, помогнал на хиляди
Главчев: България остава изцяло ангажирана с отговора на НАТО, ЕС...
Дни преди новите ТЕЛК комисии: Лекари не знаят как ще работят с п...
Моторист загина след тежка катастрофа край Козлодуй


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).