Ивайло Ябълкаров, "Мисия криле": Нашата организация стои твърдо зад протестите на иранската общност

Автор: Габриела Ганев
Коментари (0)
08:58 / 04.01.2023
554
Държави, които се управляват по този начин, както е в Иран, не могат да чуят от веднъж, от няколко месеца, от няколко протеста. Това каза в сутрешния блок "Добро утро, България“ на Радио "Фокус“ Ивайло Ябълкаров – психолог и активист от Фондация "Мисия криле“ по повод новите акции на полицията в Иран да следи носят ли жените хиджаб. "На тях трябва постоянно да им се напомня, че начинът по който управляват, не е добър. Не съм очаквал, че няколко месеца на протести и международна реакция, ще доведат до някаква сериозна промяна“.

Със сигурност въпросът не е само до протести на граждани, защото виждаме, че протестите продължават, случват се и в България, заяви още Ябълкаров. "Въпросът е, че натискът трябва да бъде върху самата държава Иран и то да бъде на геополитическо ниво. Може би твърде много кризи станаха за политиците по света и случващото се в Иран, може би не е толкова значимо. Със сигурност трябва да има натиск от международните организации като ООН, УНИЦЕФ, правозащитните организации и да продължат протестите“.

Ние продължаваме с нашите искания, в началото на годината ще имаме отново срещи с иранската общност и с организациите, с които проведохме протеста на 12 ноември, допълни Ябълкаров. "Не сме се отказали от това да търсим различни варианти, за да напомняме за каузата. Отправили сме своите искания и към парламента, имахме среща с "Демократична България“. Те са ангажирани с нашата кауза и защитата на иранската кауза. Да, сега на преден план излиза сформирането на правителство. Но с нови сили ще продължим да се борим и да продължаваме тази кауза“.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Справедливост след тежки катастрофи: Ще има ли по-бързо правосъди...
Служебният министър на туризма каза ще има ли поскъпване на шезло...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Моторист е загинал при катастрофа в Лясковец
Служебният здравен министър: Имаме данни за епидемично разпростра...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).