Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Иван Ченчев: Безпрецедентна е намесата на Прокуратурата в делата на БСП
Автор: ИА Фокус 13:23 / 05.10.2022Коментари (2)1139
©
Безпрецедентна е намесата на прокуратурата във вътрешнопартийните дела на БСП, е позицията на  члена на Националния съвет на червените Иван Ченчев във връзка с проверката, предизвикана от Кирил Добрев, информира пресцентърът на БСП.

"Аз съм член на Националния съвет и присъствах на въпросното заседание. Там беше обяснено на г-н Добрев, че в решението на съда никъде не пише, че той е възстановен и с решението трябва да се занимава вътрешнопартийната контролна комисия", уточнява Ченчев и допълва, че има опит за преврат и той не е престанал в последните 5 години. "Тези хора обвиняват ръководството от 5 години, но всъщност те трябва да понесат отговорност, че са работили срещу партията“, казва още Ченчев.

"Когато се напада партията по този начин непрекъснато и дори от членове на БСП – това най-малкото не е коректно. А министрите от БСП, които са в служебния кабинет не знам как ще погледнат своите другари в Националния съвет, защото са уволнили 1500 социалисти“, категоричен бе той по повод реваншисткото поведение на някои от служебните министри.

Ченчев заявява още, че социалистическата партия поради няколко причини не би участвала в контактните групи предложени от Борисов. "Първата от тях е, че ние имаме решение на Конгреса – без ГЕРБ и ДПС в управлението. Това са вълци в овчи кожи. 12 години не приеха нито едно конструктивно предложение на опозицията, а сега демагогстват за пореден път - само, за да влязат по какъвто и да е начин в управлението“, обобщава той  позицията на левицата, която е твърдо срещу управление с ГЕРБ и ДПС.

"Вече заявихме, че за нас експертно правителство е по-скоро поставянето на предни позиции на сламени хора. В такива моменти е необходимо политиците да носят отговорност, а не да бягат от нея и да я прехвърлят върху хора, които не са политически фигури“, категоричен е Иван Ченчев.​

"Изходът е конструктивизъм, много разум и диалогичност. Да седнем с останалите партии на масата на преговорите, но без ГЕРБ и ДПС. Всеки да сложи програмата си на масата. Нашата е социална и помага на българските граждани да бъдат преведени през кризата. Ще искаме покриване на нашата програма в социалния аспект. Трябва да се гледа визионерски и да има предвидимост“, коментира членът на Националния съвет на БСП за приоритетите на партията при съставянето на редовно правителство, се казва още в прессъобщението от централата на БСП.

"Вече заявихме, че за нас експертно правителство е по-скоро поставянето на предни позиции на сламени хора. В такива моменти е необходимо политиците да носят отговорност, а не да бягат от нея и да я прехвърлят върху хора, които не са политически фигури“, каза в заключение Иван Ченчев.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Прокуратурата няма право да влиза в президентството няма право да вика Корнелия.В следващия момент не си върши работата.Абе червени гниди вас ли да пита всеки път прокуратурата какво да прави и как.Вие да не сте богопомазани
0
 
 
каква маса с твоите проценти сънуваш,червено глистче?!?Докога ще се мислите,че живеете в годините на *партията-държава* и закони не важат за вас?
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Януари 2023 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Детски градини и ясли във Варна
Газови доставки
Стрелба от автомобил край Пловдив
49-ото Народно събрание
Санирането на сградите
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: