Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Иван Ченчев: "Продължаваме промяната" да не си присвояват заслугите на БСП
Автор: Екип Varna24.bg 09:36 / 14.09.2022Коментари (0)737
© БСП
"Проблемите в общините в София-област основно са битови, но хората са прави, те имат право на нормални европейски условия на живот, които трябва да бъдат създадени от държавата. Ние отдавна говорим за децентрализация. Предлагаме доста голяма част от приходите от местни данъци и такси да остават в общините, за да може местният кмет на голямата община да разпределя и към малките населени места.“ Това заяви водачът на листата на “БСП за България“ Иван Ченчев в 26 МИР София-област в ефира на БСТВ, съобщиха от Българската социалистическа партия.

По думите му, с четирима министри в управлението БСП е постигнала много и даде следните примери: "Свършеното от икономическия министър от БСП го казва не самият министър, не партията, а го казва Европейският съюз – че сме първи по ръст на промишлеността и четвърти по БВП. От друга страна, се поддържаше една от най-левите политики – връщането на държавата в управлението чрез държавните предприятия, грижата за работниците. Министърът на туризма в най-лошата ситуация, при избухването на война, спаси българските хотелиери - 40-те лева не влизаха в джоба на бежанците, а на хотелиерите. Имаме 30% ръст на туризма“, коментира социалистът.

Според Ченчев до такава степен се признава свършеното от министрите на БСП, че партньорите им са започнали да се хвалят с тези постижения. "Но социалният стълб е изцяло в програмата на БСП. Мерките, които БСП предприе в социалната сфера са такива, че те работят. Това правителство, със социален министър Георги Гьоков, вдигнахме на ден социалната помощ за безработни от 12 на 18 лева. Ние сме партията, която предлага фондове, които да обезпечат Северозападна България и веднъж вече сме го направили по времето на Орешарски“, обясни кандидатът за народен представител. 

В социалната сфера Ченчев припомни и какво предстои да се случи с пенсиите, отново благодарение на БСП: "Заложили сме справедливото преизчисление на пенсиите, които искат хората, през средноосигурителния доход от 2021 г. Това е заложено в бюджета и служебният кабинет трябва да го изпълни. През октомври, от заложените от нас данни, средната пенсия трябва да стане 722 лева“, обясни социалистът.

Той припомни и мораториума, който беше наложен върху цената на тока и обясни, че сега предлагат същото за цената на газа. "Пак ни критикуват, само че между тогава и сега какво се получи в Европа – в много държави предприеха тази стъпка, значи БСП излезе права. Винаги, когато БСП говори, накрая другите запяват същата песен. Ние обаче искаме да направим такова правителство, което да се погрижи сега за кризите и за българските граждани“, каза още Иван Ченчев. Той коментира, че "Продължаваме промяната" не трябва да си присвояват заслугите на БСП в управлението.

Като част от мерките, които предлагат от левицата, Ченчев посочи еднократната помощ при раждане на майка студентка – 10 минимални заплати, или 7100 лева, безплатни учебници до 12 клас, безплатни лекарства за деца до 14 години, както и младите хора до 26-годишна възраст да не плащат данък от труд.

"Нашата партия мисли за хората, заложили сме само леви мерки. Гласувайки с номер 28, хората ще гласуват за себе си. Ние влагаме в сигурна и социална държава. Сигурна държава означава да има и предвидимост за гражданите и бизнеса. Правителство ще има и ние ще продължим да защитаваме националния интерес“, заяви в заключение Иван Ченчев.



Още по темата: общо новини по темата: 865
22.02.2023 »
26.01.2023 »
27.12.2022 »
26.12.2022 »
15.12.2022 »
10.12.2022 »
предишна страница [ 1/145 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: