Иван Ченчев: Служебното правителство продава за 300 хиляди лева имот, който струва 2 милиона

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
09:05 / 30.11.2022
739
Служебното правителство продава за 300 хиляди лева имот, който струва 2 милиона, информира пресцентърът ан БСП, цитирайки въпросите, които представители от парламентарната група на левицата зададоха в пленарната зала. Случаят касае извършена от областния управител на област София Митко Михайлов продажба на имот-частна държавна собственост.

"Въпросът за този прословут имот в град София, район "Изгрев", бул. "Драган Цанков" 25А намирисва. Тук, г-н премиер, трябва да ни отговорите как е защитен държавният интерес, защото отвсякъде по този случай лъха – на корупция ли, кражба ли е?" .Този въпрос отправи към Гълъб Донев зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Иван Ченчев. 

От парламентарната трибуна социалистът обясни, че на опити този въпрос да се зададе на областния управител на София-град г-н Митко Михайлов, той се е заключил в кабинета си и в продължение на часове не излизал.

"Доста съмнително е такова висше длъжностно лице по този начин да реагира на опити хората да получат отговори", смята Ченчев.

"Тревожно е, когато всички знаем пазарната стойност на такъв имот от 700 кв. с 40 квадрата сграда в един престижен район на София, да се продаде за 300 хил. лева, когато цената по груби оценки е към 2 млн., това отвсякъде е ощетяване на държавния интерес", категоричен е социалистът.

"Г-н премиер, направете всичко възможно и с отговора си да ни убедите, че държавният интерес е защитен, както и това да не се повтаря", призова още Иван Ченчев.

От отговора на Гълъб Донев зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Христо Проданов открои много неизяснени детайли.

"От 25 години има интерес към този имот и първият ми въпрос към вас е: "Как може след 25 години на различни правителства, да дойдат служебните правителства на Радев и на Копринков и първият въпрос, с който да се заемат, да е продажбата на този имот", попита социалистът.

Второто нещо, което прави впечатление, е изключително завидната бързина, с която предишното служебното правителство подготвя нещата за продажба.

"Служебните правителства започнаха да превръщат Министерски съвет едва ли не в агенция за недвижими имоти и то изключително успешна, която продава на безценица държавните имоти. Това е едно изключително безотговорно и срамно поведение и ви молим в интереса на българските граждани да се намесите и да прекратите това срамно нещо, което се случва във връзка с тази сделка", каза още Проданов.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Предстои голямото пътуване, а само да денонощие МВР спипа 14 вода...
Сандов: Време е за собствена парламентарна група на "Зелено движе...
ПП-ДБ има готовност да преговарят с ГЕРБ за общо управление, но п...
Българчета с пълен комплект медали на Международната олимпиада по...
Асен Агов: Евроатлантическите партии трябва да се съберат, защото...
Какво ще е работното време по празниците за "Кауфланд", "Лидл", "...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).