Иван Гарелов: Митрополит Николай е лице на проруските движения

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
22:56 / 17.03.2024
1378
"Разликата между политиците ни и патриарх Неофит е голяма. Те не притежават спокойствието и смирението, с които той водеше делата си". Това каза в "На фокус" журналистът Иван Гарелов. По думите му изборът на нов патриарх ще е част от политическата битка, която се води в момента между Изтока и Запада.

Според Гарелов пловдивският митрополит Николай е лице на проруските движения в Българската православна църква. "Той отдавна иска да стане патриарх", подчерта журналистът.

"Моментът е много удобен България да бъде разделена през вярата си. Това е много важен и деликатен момент. В него роля имат не само служители на Църквата, но и държавата, и журналистите", каза още той.

Иван Гарелов коментира и вътрешно политически теми. Журналистът е категоричен, че изборите са част от демокрацията и българите не бива да бъдат плашени с тях. По думите му е важно не просто да има правителство, а то да работи в правилна посока.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Искат извънредно заседание на парламента заради пенсиите 
Атанас Радев: В кампанията най-жестоко ще е обвинението в корупци...
Виолета Коритарова: "Хемус" не е готова, защото през тези три год...
Кунчев: Децата, родени от имунизирани майки, са напълно защитени ...
Министър Милошев: Очакванията ми за летния сезон са много добри
Вижте мястото, на което детето на Божанков е простреляло друго де...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).