Иван Гешев: Прокуратурата има потенциал да противодейства на престъпността

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:59 / 15.11.2022
553
Българската прокуратура заедно със структурите на местната власт са стабилни и си вършат работата. Но прокуратурата засегна доста сериозни политически и всякакъв вид лични и финансови интереси и това е причината за тази така безогледна политическа атака срещу нея, заяви главният прокурор Иван Гешев на Национално съвещание на административните ръководители на апелативни и районни прокуратури на тема: "Противодействие на разпространението на наркотични вещества сред децата, битовата престъпност, престъпления по транспорта и активизиране на диалога с гражданите за решаване на проблемите по места от компетентност на ПРБ“, съобщават от държавното обвинение.

Иван Гешев благодари на ръководителите на прокуратури за работата през годината. "95% осъдителни присъди означава висока ефективност. Коя държавна институция или орган в България има 95 % ефективност и само 4-5 % брак?“, попита той.

Главният прокурор отбеляза, че в Апелативен район-Бургас оправдателните присъди са 1%. "Няма да питам кой има 99% ефективност и каква е причината за всичко, което се случва особено в последните няколко години за този безогледен политически натиск върху прокуратурата“, подчерта той.

"Съдебната власт и в частност прокуратурата останаха последната преграда срещу престъпността. Имаме своя ангажимент да продължим да защитаваме правата на хората и това е целта на днешното съвещание. Ние имаме потенциала да подобрим ситуацията с противодействието на престъпността“, каза Иван Гешев.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Масови проверки на КЗП за ПОС терминали!
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
Свалянето на Росен Желязков от новата сглобка ПП-ДБ, БСП, "Възраж...
МЕ: България и Турция ще продължат да си сътрудничат за гарантира...
Нов дълг се очаква да бъде набран в средата на май, ето каква е с...
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).